-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Penkios knygos, kurias Billas Gatesas rekomenduoja perskaityti per žiemą

Įpusėjus gruodžiui milijardierius ir knygų mylėtojas Billas Gatesas savo tinklaraštyje „Gates Notes“ paskelbė penkias knygas, kurias rekomenduoja skaityti šią žiemą. „Laikrodžio rodyklei artėjant arčiau vidurnakčio, kai bus paminėti Naujieji metai, artėja ir metas, kai smagu prisiminti, ką šiemet nuveikėme. Gruodis yra puikus metas įvertinti viską, ką padarėme per pastaruosius dvylika mėnesių, įskaitant knygas, kurias perskaitėme“, – rašo vienas „Microsoft“ įkūrėjų.
Billas Gatesas
Billas Gatesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

B.Gatesas ne kartą yra pabrėžęs, kad laisvalaikiu daug skaito, o mėgstamiausių knygų sąrašus skelbia tiek vasarą, tiek ir žiemą savo tinklaraštyje.

„Kadangi esu duomenis mėgstantis žmogus, mėgstu metų pabaigoje pažiūrėti į perskaitytų knygų sąrašą ir paanalizuoti, ar jame yra kokių nors tendencijų. Šiais metais skaičiau daugiau grožinės literatūros nei įprastai. Tai nebuvo sąmoningas pasirinkimas, tačiau mane įtraukė istorijos, kurios suteikia galimybę tyrinėti kitą pasaulį“, – rašo jis.

Kaip pasakoja B.Gatesas, šiuo metu jis skaito Davido Mitchello romaną „Debesų atlasas“ („Cloud Atlas“) ir tikisi iki metų pabaigos baigti šią garsaus amerikiečių rašytojo knygą. O kokias knygas jis rekomenduoja skaityti žiemą?

Knygos viršelis/Knyga „An American Marriage“
Knygos viršelis/Knyga „An American Marriage“

Pirma knyga, apie kurią kalba B.Gatesas, yra amerikiečių rašytojos Tayari Jones romanas „An American Marriage“, kuriame pasakojama apie Atlantoje gyvenusios afroamerikiečių šeimos tragediją – Rojus apkaltinamas išprievartavimu, kurio nepadarė, o šis įvykis priveda prie skyrybų.

„Mano dukra Jenn rekomendavo perskaityti šį romaną. T.Jones yra gera rašytoja, ji priverčia įsijausti į personažus ir pabandyti suprasti, kokius sprendimus jie turi priimti“, – apie knygą, kuri pelnė Moterų grožinės literatūros prizą, rašo B.Gatesas.

Antra knyga – amerikiečių istorikės Jill Lepore „These Truths“. Tai kūrinys, apimantis JAV istoriją nuo didžiųjų geografinių atradimų laikotarpio iki šių dienų. B.Gatesas sako, kad net ir tie skaitytojai, kurie domisi JAV istorija, šiame kūrinyje atras ką nors dar negirdėto.

Knygos viršelis/Knyga „These Truths“
Knygos viršelis/Knyga „These Truths“

Trečioje knygoje – Vaclavo Smilo „Growth“ – kalbama apie civilizacijos ir visuomenių susikūrimą ir evoliuciją nuo mikroorganizmų iki sudėtingų dabarties tarpusavio santykių. B.Gatesas sako nudžiugęs, kai jį pasiekė naujienos, kad V.Smilas rašo šią knygą.

Knygos viršelis/Knyga „Growth“
Knygos viršelis/Knyga „Growth“

„Kaip visada, aš nesutinku su viskuo, apie ką kalba Smilas, tačiau jis išlieka vienu geriausių šių dienų mąstytojų, kalbančių apie mūsų praeitį“, – apie knygos autorių rašo B.Gatesas.

Ketvirta knyga – Diane Tevenner „Prepared“. Šiame kūrinyje kalbama apie švietimą ir vaikų ugdymą dabartiniame pasaulyje, ieškoma atsakymų į klausimą: ko reikia, kad vaikai galėtų gyventi sėkmingą ir visavertį gyvenimą?

Knygos viršelis/Knyga „Prepared“
Knygos viršelis/Knyga „Prepared“

„Autorė šioje knygoje dalijasi tuo, ką yra pati patyrusi, ir kalba apie tai, ko reikia, kad vaikas pasiektų ne tik koledžo diplomą, bet ir gebėtų teisingai gyventi“, – aiškina. B.Gatesas.

Knygos viršelis/Knyga „Why We Sleep“
Knygos viršelis/Knyga „Why We Sleep“

Penktoje knygoje kalbama apie miegą ir jo svarbą mūsų kasdienybėje. Tai Matthew Walker knyga „Why We Sleep“.

„Šiemet perskaičiau keletą knygų apie žmogaus elgesį ir ši knyga išsamiausiai apie tai kalbėjo. Visi žino, kad gerai išsimiegoti yra svarbu, bet kas yra geras miegas? Ir kaip tai pasiekti? Ši knyga privertė mane pagal galimybes pakeisti savo miego įpročius“, – rašo B.Gatesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius