Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Poezijos pavasario“ šiųmetine laureate paskelbta Ramutė Skučaitė

„Poezijos pavasario“ šiųmetine laureate paskelbta Nacionalinės premijos laureatė 84-erių Ramutė Skučaitė, pranešė Lietuvos rašytojų sąjunga.
Poetė Ramutė Skučaitė sako, kad rašyti vaikams tikrai yra Dievo dovana.
Poetė Ramutė Skučaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Poetei paskirta Maironio premija už sąjungos leidyklos išleistą eilėraščių ir prozos knygą „Nepaslaptis tokia balta“. Poetas, kuriam skiriama premija, tampa tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ laureatu.

Premijos komisija laimėtoją rinko iš penkių kandidatų. Į Maironio premiją taip pat pretendavo Erika Drungytė ir jos knyga „Patria“, Aldona Gustas su knyga „Padovanok man obuolį iš anapus“, Vytauto Kazielos knyga „Vieta ir kiti nutylėjimai“ bei Artūras Valionis su knyga „Iš natų“.

Maironio premijos laureatą rinko premijos vertinimo komisija, kurią sudaro paskutiniųjų penkerių metų „Poezijos pavasario“ laureatai: Jonas Kalinauskas, Eugenijus Ališanka, Tautvyda Marcinkevičiūtė, Kęstutis Navakas ir Vladas Braziūnas. Premija bus įteikta Lietuvos rašytojų sąjungos ir rašytojų klubo rengiamo „Poezijos pavasario“, kuris vyks gegužės 15–29 dienomis, metu.

3 tūkst. eurų dydžio Maironio premijos steigėja – Kauno savivaldybė.

Dramaturgė, vertėja, dainų tekstų autorė, publicistė R.Skučaitė gimė 1941-aisiais Kaune, po Antrojo pasaulinio karo buvo ištremta į Sibirą, neakivaizdžiai studijavo prancūzų kalbą Irkutsko užsienio kalbų pedagoginiame institute, studijas grįžusi į Lietuvą tęsė tuometiniame Vilniaus pedagoginiame institute. Pirmieji jos eilėraščiai suaugusiems pasirodė 1957-aisiais, vaikams – 1959-aisiais, žurnale „Genys“. R.Skučaitė geriausiai žinoma dėl didesnės kūrybos dalies, kuri skirta vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius