Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie „Knygų Kalėdų“ jungiasi visa Lietuva

Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos“, kviečianti papildyti mokyklų bibliotekas, keliauja per visą šalį. Prie akcijos prisijungė šalies gyventojai, užsienio šalių ambasados, verslo ir visuomeninės organizacijos, rašytojai ir leidyklos, muzikos atlikėjai. Per pirmą akcijos mėnesį padovanota tūkstančiai naujų knygų mokykloms.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Prezidentės spaudos tarnybos nuotr.

„Džiaugiuosi, kad visa Lietuva taip aktyviai dalyvauja akcijoje. Per šias Kalėdas visi kartu išpildykime mūsų vaikų svajonę ir pasirūpinkime, kad jie visada rastų reikia mų knygų mokyklos bibliotekoje. Skaitykime ir dalinkimės šviesa, išmintimi ir gerumu, kurių mus moko knygos“, – sakė prezidentė.

Akcijoje „Knygų Kalėdos“ dalyvauja daugiau kaip 1000 šalies mokyklų. Jos ėmėsi iniciatyvos ir sugalvojo originalių idėjų, kaip paraginti žmones padėti mokykloms. Knygų savo mokyklai aktyviai dovanoja ne tik šalies gyventojai, bet ir moksleiviai bei mokytojai.

Klaipėdos vaikai patys galėjo atrinkti reikalingiausias knygas bibliotekai. Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka pasiūlė klaipėdiečiams įsigyti jos fondams netinkamų leidinių, o už gautas lėšas papildė biblioteką vaikų išrinktomis knygomis.

Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka pakvietė k rašto rašytojus, leidėjus, mokyklų bibliotekininkus ir klaipėdiečius į šventinį renginį ir surinko per 900 leidinių.

Druskininkiečiai „Snow Arenoje“ įkūrė knygynėlį, kuriame lankytojai gali įsigyti akcijos knygų ir padovanoti jas mokykloms.

Akcijoje jau antri metai aktyviai dalyvauja ir Lietuvoje reziduojantys ambasadoriai. Prancūzijos, Italijos, Ispanijos, Švedijos, Suomijos, Jungtinės Karalystės, Kanados, Vokietijos, Norvegijos, Turkijos ir Čekijos ambasados mokykloms padovanojo garsiausių savo šalių rašytojų ir lietuvių autorių kūrinių.

Vienas iš didžiausių šalies bankų „Knygų Kalėdoms„ skyrė 20 tūkst. litų, už kuriuos mokykloms bus nupirk ta beveik 1000 leidinių, šiemet pristatytų Metų knygos rinkimams.

Prie „Knygų Kalėdų“ prisijungė ir grupė „Skylė„, mokyklų bibliotekoms padovanojusi savo išleistą knygą „Skylėnų dainynas“.

Iki Trijų karalių gyventojai didžiuosiuose šalies knygynuose gali įsigyti specialiu akcijos lipduku pažymėtų knygų su 20 proc. nuolaida ir padovanoti jas mokyklų bibliotekoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius