Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Publikai bus pristatomas naujasis „Baltijos“ almanachas

Spalio 29 d. Klaipėdos I.Simonaitytės viešosios bibliotekos Gerlacho palėpėje bus pristatomas naujasis literatūrinio almanacho „Baltija“ numeris.
Naujasis „Baltijos“ almanacho viršelis
Naujasis „Baltijos“ almanacho viršelis / Klaipėdos apskrities viešoji I.Simonaitytės bibliotekos nuotr.

Kaip teigė rašytojas, bibliotekos vadovas Juozas Šikšnelis, „Baltijos“ almanachas, greitai švęsiantis trisdešimtmetį, šiemet skaitytojus pasiekia ankstokai. Nepakeitęs rūbo, tuo pačiu, velionio Algio Kliševičiaus tvirta ranka sukurtu pavadinimo šriftu viršelyje. Toks pat ir kitoks.

„Buvome įpratę metai iš metų matyti vienus ir tuos pačius autorius. Sudarytojai rasdavo paaiškinimų tokiam reiškiniui: almanachas skirtas pajūrio krašto literatų kūrybai, todėl autoriai kartojasi, juk jų nėra daug. Būdavo primenama, jog dažnai nelengva surinkti medžiagą, nes vieni rašytojai visada pasiruošę duoti savo kūrybos, kiti duoda nenoriai, treti tik žada ir panašiai. Taigi almanachas, nežiūrint į nieką, ėjo, kiekvienas jo numeris būdavo unikalus, skirtingas, jo meninė vertė bei išraiška nevienoda, bet vertina laikas“, - teigė rašytojas.  

Nacionalinės premijos laureatas eseistas Rolandas Rastauskas, kuriam buvo patikėtas šių metų almanacho sudarymas, laužydamas įsigalėjusius stereotipus, sukūrė naują, patrauklią Baltiją.

Klaipėdiečių rašytojų  joje tik iš pirmo žvilgsnio saikingai, bet jeigu prisiminsime, jog grandas Tomas Venclova, kilęs iš Klaipėdos, tai mūsiškiai sudaro daugumą. Netikėtai daug dramaturgijos, kurios pastaraisiais metais autoriai iš viso neturi kur publikuoti. Nemažai vertimų.

„Baltija“ visa jėga subanguos spalio 29 d. 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės  bibliotekos Gerlacho palėpėje. Jai padės autoriai.  
                  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius