Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Recenzija. William Kalush. Larry Sloman knyga „Hudinis. Slaptas magijos pasaulis“: apie asmenybę, kuri neturi patekti į neperskaitytų knygų lentyną

„Hudinis nemirė kankinimų vandeniu kameroje“ – pirmasis pratarmės sakinys, sudomina, suintriguoja ir nulemia, kad knyga, ko gero, nebus padėta į neperskaitytų knygų lentyną.
Knyga
Knyga / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.
Temos: 2 Recenzija Skaitymas

Atrodo, mes visi esame girdėję apie šią asmenybe. Bet kas jis? Žinome, kad jis buvo magas, iliuzionistas, triukų meistras ir... viskas?..., aš dar maniau, kad Hudinis baigė savo gyvenimo dienas atlikdamas vieną iš savo triukų. Jau pirmasis sakinys įtikino, kad klystu.

Autobiografija, parašyta trilerio stiliumi, įtraukia į save, sukuria pagrindinio veikėjo aštrią liniją visos knygos metu. Su pirmaisiais sakiniais istorija tampa nespalvotu filmu, kur už kadro girdisi pianino muzika. Nuo pradžios iki pabaigos. Nuo skurdo iki nesuskaičiuojamų turtų. Nuo Nieko iki Visko. Nuo pažado iki jo įgyvendinimo. Savo tikslo link. Šie trumpi sakiniai geriausiai apibūdina visą Hudinio gyvenimą, kurį atskleidžia ši knyga.

„Hudinis. Slaptasis magijos pasaulis“ teisėtai gali pretenduoti į šiais laikais labai mėgiamų knygų apie tikslų siekimą ir jų įgyvendinimą sąrašo viršūnę. Joje nerasite „sausos“ teorijos, „sausos“ praktikos ar saviįtaigos meno. Kantrybė, troškimas, tikėjimas, viltis, žingeidumas ir begalinis sunkus darbas, siekiant tobulumo viršunės, – tai pagrindinės mintys darančios šią biografiją išskirtine.

Jūs nesužinosite triukų paslapčių, jums nebus atskleistos detalės, kaip sužavėti draugus linksmame vakarėlyje, jūs netapsite magu, bet jums bus atskleista didžiausia paslaptis, paslaptis, gaubianti vieną iš įdomiausių ir paslaptingiausių asmenybių žmonijos istorijoje, vardu Hudinis.

Beje, Hudinis – tai tik pseudonimas, kurio pasirinkimą lygi be galo idomi istorija, atskeidžianti mago vidinius konfliktus ir charaterio ypatybes. Ar jūs žinote, kad Hudinis buvo JAV slaptasis agentas, o galbūt netgi „dvigubas“ ar „trigubas“ agentas – juk tai pakankamai logiška, žinant jo gebėjimus išsilaisvinti iš antrankių, virvių, tramdomojų marškinių, pieno bidono, pabėgti iš kalėjimų. Ar jūs žinojote, kad Hudinis tam tikru laikotarpiu buvo mediumas? Taip, tai tas žmogus, kuris spiritizmo seanso metu kalbasi su dvasiomis. Ar jūs žinote, kad visus savo turtus, visą savo laiką, netgi po mirties, jis skyrė kovai su..., mediumais bei spiritualistais. O ar žinote, kodėl? O ar žinote, kad Hudinis įrašė savo vardą į istoriją kaip aviatorius ir kad tai susiję su Australija!? Ar žinote, kad perskaitę knygą pažinsite ne tik H.Hudinį ir jo asmenybę, bet jums atsiskleis ir tų laikų JAV, Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir netgi Rusijos istoriniai įvykiai. Sužinosite apie keistą sero Artūro Konano Doilio gyvenimą. Taip, tai tas pats žmogus, kuris pasauliui padovanojo Šerloką Holmsą.

Skaitant šią knygą, atrodo, kad vartai kupiną įvykių ir veiksmo trilerį ir tuo pačiu supranti beskaitantis biografiją žmogaus, kurio asmenybėje telpa tiek, kiek nei vienas romanistas dar nėra sutalpinęs savo herojuje: magas, antrankių karalius, išradėjas, šnipas, aviatorius, istorikas, rašytojas, meilužis ir mylintis vyras, ištikimas draugas – viena legenda viename asmenyje. Idomi, lengva, paprasta, intriguojanti ir pulsuojanti. Užvertus knyga, supranti, kad pasaulis subraškėjo, rūkas išsisklaidė, dabar į daug ką žvelgi kitaip.

Vertinimas 5/5

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius