Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje prasidėjo 60 valandų truksiantys Levo Tolstojaus „Karo ir taikos“ skaitymai

Rusijoje antradienį prasidėjo 60 valandų užtruksiantis tiesioginis rašytojo Levo Tolstojaus romano „Karas ir taika“ skaitymų maratonas, kurio metu kūrinį garsiai skaitys šalies įžymybės ir visuomenės nariai.
Levo Tolstojaus „Karo ir taikos“ skaitymai
Levo Tolstojaus „Karo ir taikos“ skaitymai / Kadras iš transliacijos

Projekte, kuris prasidėjo 10 val. vietos laiku, dalyvauja iš viso 1 300 skaitovų, tarp jų aktoriai, politikai, sportininkai ir eiliniai žmonės. Pirmąją romano pastraipą perskaitė garsi kino ir teatro aktorė Alisa Freindlich.

Į skaitovų sąrašą taip pat įtauktas kosmonautas Sergejus Volkovas, šiuo metu esanti Tarptautinėje kosminėje stotyje, ir prancūzų aktorė Fanny Ardant.

Romano, kurio veiksmas vyksta 1812 metų Napoleono invazijos į Rusiją laikais, skaitymą tiesiogiai transliuoja nacionalinė televizija ir radijas. Jo pasiklausyti galima ir specialiai sukurtoje interneto svetainėje voinaimir.com bei populiariame socialiniame tinkle „Vkontakte“.

Kai kas skaitymams pasirinko laiko patikrintas knygas kietais viršeliais, o kiti naudojosi elektroninėmis skaityklėmis.

Radijo stotis „Majak“ romanui skyrė visą savo eterio laiką ir pakeitė savo programos tinklelį taip, kad iš senųjų laidų jame liko tik trumposios žinios. Radijo stoties vedėjai ragino klausytojus skambinti į stotį ir pasikalbėti apie savo mėgstamiausią šio romano herojų.

„Mano mėgstamiausias herojus yra Nataša Rostova, nes kaip ir aš, iš nerūpestingos jaunos mergaitės ji virto šeimos motina, kuri išmoko būti laiminga“, – pasakojo į radijo stotį prisiskambinusi 35 metų klausytoja Anastasija, kalbėdama apie vieną pagrindinių romano veikėjų.

Skaitymai vyksta įvairiose Rusijos vietose: į pietus nuo Maskvos esančioje L.Tolstojaus užmiesčio viloje Jasnoje Polianoje, kurioje jis parašė didžiąją dalį šio romano, ir kituose šalies miestus, tarp jų Čečėnijos sostinėje Grozne ir tolimajame rytiniame Vladivostoke.

Skaitymai vyksta ir užsienyje, Vienoje ir Londone, iš kurio pirmadienį stovėdamas krantinėje prie Parlamento rūmų romano ištrauką perskaitė specialus televizijos korespondentas Aleksandras Chabarovas.

Kai kas skaitymams pasirinko laiko patikrintas knygas kietais viršeliais, o kiti naudojosi elektroninėmis skaityklėmis.

Šie skaitymai yra Rusijos literatūros metų projekto dalis. Jie turėtų trukti iki penktadienio, per dieną perskaitant po vieną romano tomą.

Daugybės veikėjų, išsamių mūšių scenų aprašymų, dialogų prancūzų kalba kupinas romanas, kurį L.Tolstojus baigė rašyti 1869 metais, yra vienas įspūdingiausių pasaulinės literatūros kūrinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius