Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusiškų prekių boikotas palietė ir literatūrą: ukrainiečiai perka mažiau knygų iš Rusijos

Rusijos agresija Ukrainoje atsiliepė ir knygų verslui – pastebima, kad ukrainiečiai perka vis mažiau iš Rusijos atvežtų knygų, skelbia novostiliteratury.ru.
Rusiškos knygos
Rusiškos knygos / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Anksčiau knygos iš Rusijos sudarė didelę Ukrainoje parduodamų leidinių dalį – apie 80 proc. rinkos. Tačiau šiemet rusiškos knygos tesiekia vos 50 proc. Ukrainoje parduodamų knygų rinkos. 

Ekspertai pažymi, kad kitų metų kovo mėnesį bus galima užfiksuoti ir dar didesnį rusiškų knygų paklausos Ukrainoje kritimą. Pažymima ir tai, kad keičiasi įvežamų į Ukrainą knygų iš Rusijos pobūdis – dabar čia keliauja daugiausia lengva pramoginė literatūra ir politinė beletristika. Ukrainos knygynuose nusipirkti rusiškų knygų nėra sudėtinga, tačiau pirkėjai jau pastebi, kad naujienos knygynus pasiekia ne visada, todėl pirmenybė teikiama elektroniniams formatams. 

Šios naujienos sutapo su kita žinia – garsi Rusijos leidykla „Eksmo“ nusprendė trauktis iš Ukrainos rinkos. Ji parduoda savo akcijas bendrovėje „Logos-Trans“, kuri užsiėmė knygynų tinklų plėtra Ukrainoje. Sandoris turėtų būti įvykdytas per metus. „Eksmo“ atstovai teigia, kad tokį sprendimą jie priėmė dar vasaros viduryje, kuomet buvo aneksuotas Krymas, o rytų Ukrainoje užvirė karas. Neabejojama, kad dėl šių įvykių „Eksmo“ verslas Ukrainoje smarkiai atpigo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius