Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliečio Dainiaus Šukio knygą netrukus skaitys Latvijos vaikai

Leidybos namai „Tikra knyga“ džiaugiasi pirmąja savo knyga, peržengusia Lietuvos sieną: Latvijos leidykla „Lauku Avīze“ išleido Dainiaus Šukio knygą „Ezītis, kurš mīlēja slepeni“ („Ežys, kuris mylėjo slapta“). Jei Latvijos vaikai knygą pamėgs, žadama išleisti ir kitą D.Šukio serijos „Linksmojo tvarto nutikimai“ knygą „Višta, kuria prarijo rūkas“.
Dainius Šukys
Dainius Šukys / Giedriaus Baranausko nuotr.

D.Šukio knygos, kurias jis pats rašo ir iliustruoja, pasižymi ekspresyviais ir nuotaikingais piešiniais bei linksmais, šmaikščiais, tarsi vietoje nenustygstančiais tekstais. Jo kuriami personažai yra gyvi, trykštantys humoru ir nuolat patiriantys įvairių nuotykių. Savo kūrybos kelią jis pradėjo piešdamas ir pasakodamas istorijas savo sūnui. Jam buvo svarbu jį pralinksminti. Dabar šios knygos linksmina ir kitus Lietuvos vaikus.

Knyga „Ežys, kuris mylėjo slapta“ pasakoja apie ežį Dradą, kuris įsimyli karvę Pelenoną, neatsakančią jam tuo pačiu. O jis dėl jos viską padarytų. Tad su katinu Pincium ir paršu Polinezijum iškeliauja ieškoti karvės taip mėgiamų bananų. Draugų nuotykiai atpasakoti taip, kad juokiasi ne tik mažieji klausytojai, bet ir didieji skaitytojai.

Knygos viršelis/Knyga „Ežys, kuris mylėjo slapta“ bus išleista Latvijoje
Knygos viršelis/Knyga „Ežys, kuris mylėjo slapta“ bus išleista Latvijoje

Šiaulietis D.Šukys, viso jau išleidęs penkias knygas vaikams, neslėpė džiaugsmo, kad jo knygą skaitys ir mažieji latviai. „Visą gyvenimą gyvenu šalia Latvijos, – paskojo jis. – Vaikystėje tėvas dažnai pasiimdavo mane į Rygą, kur džergždami, linguodami bėgiais važinėjo tramvajai, buvo skaniausias pasaulyje „Laima“ šokoladas, o gaideliai puikavosi ne tik ant pagaliukų, bet ir ant šventyklų stogų. Man patiko šis miestas prie jūros, neįsivaizduojamas be tolumoje ūkiančių laivų ir žuvėdrų klyksmo. Miestas, kuriame kalbėjo nesuprantama, bet skambesiu artima sielai kalba. Džiaugiuosi, kad mano knygelę skaitys Latvijos vaikučiai ir jų tėveliai!“

Trečius metus knygas vaikams leidžiančios leidyklos „Tikra knyga“ vadovas Jaunius Lingys neslėpė, kad derybos su leidėjais užsienyje užtrunka.

„Nuolat sulaukiame besidominčių, ypač po knygų mugių, kuriose dalyvaujame mes arba mūsų knygos, – pasakojo jis. – Kalbant apie knygas vaikams, svarbiausia yra Bolonijos vaikų knygų mugė, į kurią šį balandį keliausime jau trečiąsyk. Mugėse lengviausia užmegzti kontaktus, parodyti, ką esi nuveikęs, susipažinti su naujausiomis tendencijomis.“

Leidyklos vadovas, šiuo metu besiruošiantis vasario pabaigoje vyksiančiai Vilniaus knygų mugei, įsitikinęs, kad turime stiprių vaikų literatūros kūrėjų.

„Šiuo metu mūsų knygomis domisi britai, vokiečiai, ukrainiečiai, bendradarbiaujame su kinų literatūros agentūromis ir tikimės proveržio šioje srityje“, – kalbėjo J.Lingys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius