-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitančių vaikų Vilniaus knygų mugėje lauks daugybė pramogų

Vilniaus knygų mugė nepamiršta mažiausių skaitytojų ir kviečia šeimas į renginius „Vaikų scenoje“ ir kūrybinėje studijoje „Tu gali sukurti knygą“. Keturias mugės dienas čia vyks betarpiška, smagi ir meilę knygai ugdanti programa, kuri bus įdomi ne tik mažiems, bet ir smalsiems suaugusiems.
Knygų mugėje
Knygų mugėje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“ – erdvė idėjoms suaugusiems, gražiausios knygos ir užsiėmimai mažiesiems

Lankytojų mylima ir nuo Vilniaus knygų mugės programos neatsiejama kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“ kasmet turi ką pasiūlyti bet kurio amžiaus skaitytojams. Visų knygos meno mylėtojų dėmesiui studija kasmet pritraukia garsiausius vaikiškų knygų autorius, iliustruotojus ir pasaulyje vertinamas jaunimo literatūros leidyklas su gražiausiomis knygomis. Greta susitikimų su žymiais svečiais studijoje įvyks daugiau nei dvidešimt įvairiausių kūrybinių užsiėmimų.

Knygų šalyje viešės ilgai laukti svečiai iš leidyklos “Éditions du Rouergue” (Prancūzija) – leidėja Pauline Parvan, iliustruotoja Frédérique Bertrand ir dizaineris Frédéric Rey. Daugybės tarptautinių apdovanojimų laureatė iliustruotoja F. Bertrand, šiandien iliustruoja ne tik knygas, bet ir dirba tokiems leidiniams kaip „New York Times“. Menininkė ir leidėja P. Parvan kvies į pokalbį apie knygų gimimą bei jų kelią į pasaulinę šlovę, taip pat visas dienas lauks kūrybinėje studijoje. Čia F. Bertrand pristatys judančio roboto iliustraciją, paslaptingą cinema ombra techniką bei kartu su leidykla eksponuos knygas.

Į kūrybinę studiją kvies knygų žymūs autoriai, iliustruotojai ir dizaineriai iš Varšuvos

Į kūrybinės studijos ekspoziciją sugrįš leidyklos „Minedition“ knygos ir leidėjas Didier Teyras. Garsi leidykla turi filialų beveik visuose kontinentuose: nuo Londono iki Honkongo, bendradarbiauja su geriausiais pasaulio iliustruotojais, kurių daugelis yra pelnę H. K. Anderseno medalius, leidžianti kasmetinį Bolonijos vaikų knygų mugės  iliustruotojų konkurso parodos katalogą. D. Teyras visas dienas konsultuos iliustruotojų portfolio.

Į kūrybinę studiją kvies knygų žymūs autoriai, iliustruotojai ir dizaineriai iš Varšuvos Aleksandra ir Danielius Mizielinskiai. Duetas sukūrė visame pasaulyje jau žinomas knygas: „D.O.M.E.K“ (N.A.M.U.K.A.S),“ Co z ciebie wyrośnie?“ (Kuo būsi, kai užaugsi), „MAPY“ (Pasaulio atlasas),  „Mapownik“ (Spalvonių knyga jaunam keliautojui). Menininkų knygos leidžiamos daugiau nei 20 šalių, autoriai yra gavę daug prestižinių apdovanojimų. Menininkai kvies į susitikimus ir eksponuos pasaulyje vertinamas knygas.

Leidinius pristatyti atvyks ir 20 metų gyvuojančios „Meander“ leidyklos įkūrėja Ivana Pecháčkova (Čekija). Leidykla leidžia čekų ir kitų šalių autorių originaliai iliustruotas knygas vaikams, komiksus ir vaikų kurtas knygas. Mugėje leidykla pristatys išleistas knygas bei pakvies drauge kurti.

Vaikus vilios gausybė kūrybinių dirbtuvių su garsiais užsienio ir Lietuvos menininkais. Mažieji atgaivins Prahos Golemą, išmoks grafikos technikos, kurs judančias iliustracijas ir kaleidoskopinius paveiklus, mokysis animuotų iliustracijų paslapčių, karpinių kruopštumo, dalyvaus fotografijos laboratorijoje bei daugybėje kitų kūrybinių užsiėmimų. Dirbtuves ves Katarzyna Domańska, Ewa Stiasny Olia Cieślak (Lenkija), Iva Pecháčkova, Petras Niklo (Čekija), Sigutė Chlebinskaitė, Rūta Mozūraitė, Kristina Norvilaitė, Rasa Joni, Marius Jonutis,  Rokas Dovydėnas ir kiti.

Studijoje bus galima ne tik susitikti, kurta, bet ir grožėtis gražiausiomis knygomis iš viso pasaulio. Parodų zonoje bus eksponuojami Ievos Babilaitės darbai, Frédérique Bertrand ir prancūzų leidyklos „Éditions du Rouergue“ knygų paroda, Aleksandros ir Danieliaus Mizielinskių leidiniai (Lenkija), Mariaus Jonučio “Knygų šalies istorijos myrioramose”, vaško lentelių prototipai, 2011–2014 metais Lietuvoje išleistų knygų vaikams ir jaunimui ekspozicija.

Vaikų scenoje lauks pamokos, galvosūkiai, spektakliai ir skaitymai

„Vaikų scena“ kvies ne tik skaityti, bet ir pažinti. Jaunieji smalsuoliai galės narplioti žaismingą detektyvą “Ką išsiaiškinsi šiandien?”, mažiausiųjų lauks edukacinis žaidimas “Mano batai buvo du”. Didesnieji spręs žaismingą detektyvą “Ką išsiaiškinsi šiandien?”, protų kovoje penktokai ir stebintys smalsuoliai atvers įdomiąją Lietuvos istorijos pamoką kartu su Alfredu Bumblausku.

Į saugaus eismo pamoką kvies knygelės „Kelių eismo taisyklės vaikams“ autorė Aistė Dijokaitė.  Vaikų laukia praktiniai patarimai, kaip elgtis kelyje, kaip saugiai vairuoti dviratį, kaip taisyklingai prisisegti atšvaitą, įspūdingas eksperimentas bei viktorina.

Vaikų scenoje šeimų lauks spektakliai pagal mylimiausias klasikines ir naujas vaikiškas knygas. Pasirodyme „Raudonkepuraitė“ ir „Pelenė, arba  Stiklinis batelis“ trumpam atgis Šarlio Pero pasakų herojai, išmintį rodys trumpam į sceną įšuoliuosiantis „Kiškis gudruolis“, mylimų herojų Džeronimo Stiltono ir Tėjos Stilton lauks “Slapta misija”, iš Skandinavijos atvyks „Troliai mumiai ir Burtininko skrybėlė”.

„Vaikų scenoje“ meilę knygoms žadins gyvi skaitymai ir daugybės naujausių vaikiškų knygų pristatymai. Knygas pristatys viešnios iš svetur  Anna Onichimowska (Lenkija), Tosca Menten (Nyderlandai) bei būrys autorių iš Lietuvos – Jurga Baltrukonytė, Liuda Petkevičiūtė, Vytautas V. Landsbergis, Rimvydas Kepežinskas, Rimvydas Stankevičius, Tomas Dirgėla. Rašytojams padės garsūs Lietuvos žmonės, aktoriai bei patys istorijų personažai.

Ne viena karta užaugo su Prano Mašioto rašytomis ar verstomis knygomis, kurios mokė gerumo, buvo pirmieji gamtos, istorijos ir geografijos žinių šaltiniai. Specialiuose skaitymuose atsiminti vaikų literatūros klasiką kvies A. Žvinys bei “Naisių vasaros” teatro aktoriai.

Tai tik dalis vasario 19-22 dienomis vyksiančios Vilniaus knygų mugės renginių. Visa programa skelbiama internetinėje svetainėje http://vilniausknygumuge.lt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius