Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinėje uždarius Pavilnio biblioteką, pradės kursuoti „bibliobusas“

Sostinėje uždarius Pavilnio biblioteką, pradės kursuoti „bibliobusas“.
Vilniaus pataisos namų biblioteka
Knygos / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus savivaldybės taryba šią savaitę sutarė, kad Vilniaus miesto centrinės bibliotekos padalinys mediniame pastate Garsiojoje gatvėje nutrauktų veiklą.

Kaip sakė Vilniaus savivaldybės patarėjas kultūros projektams Tadas Rimdžius, tai daroma dėl saugumo.

„Pastatas, kuriame įsikūrusi biblioteka, yra avarinės būklės – tą patvirtino užsakyta ekspertizė. Mes kruopščiai tarėmės su bendruomene dėl bendruomenės poreikių patenkinimo, ir su centrine biblioteka, buvo ieškoma, kokie galėtų būti laikini sprendimai uždarius padalinį“, – kalbėjo jis.

Anot administracijos atstovo, savivaldybės komitetuose sutarta, jog uždarius biblioteką, ją laikinai pakeis mobiliosios bibliotekos, vadinamojo „bibliobuso“ paslauga, skirta ne tik Pavilnio, bet ir kitų nuo Vilniaus centro nutolusių mikrorajonų gyventojams.

Tam 2022-aisiais numatyta skirti iki 250 tūkst. eurų.

Anot T.Rimdžiaus, iki šiol vyko diskusijos su Pavilnio ir Balsių bendruomenėmis dėl galimybės šioje vietoje statyti bendruomenės centrą – tam parengtas investicinis projektas, vyko ir kūrybinės dirbtuvės.

„Šis etapas praeitas, kitas etapas būtų architektūrinis konkursas bendruomenės centrui, kuriame būtų ir biblioteka“, – teigė T.Rimdžius.

Vicemero Tomo Gulbino siūlymu, taryba sutarė, jog pastato atnaujinimo architektūrinis konkursas būtų vykdomas jau kitąmet, tam numačius lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius