-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tigras“ – kraują stingdantis trileris apie didžiąją katę

John Vaillant.Tigras: keršto ir išlikimo istorija. Iš anglų kalbos vertė Jurga Grunskienė. – Vilnius: Tyto alba, 2012. – 416 p.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.

Naujienas apie knygas sekite „Facebook“. Spauskite čia ir tapkite „15min knygų lentynos“ gerbėjais!

Johnas Vaillantas – JAV gimęs keliautojas ir žurnalistas, šiuo metu gyvenantis Kanadoje. „Tigras: keršto ir išlikimo istorija“ – antroji jo knyga. Tai tiriamosios žurnalistikos, socialinės istorijos, geografijos ir kelionių literatūros mišinys, pasakojimas apie amūrinių tigrų likimą Rusijos Tolimuosiuose Rytuose.

Primorės kraštas netoli Kinijos sienos yra paskutinė čia išlikusių amūrinių tigrų gyvenamoji vieta. Skambinęs pareigūnas pranešė siaubingą naujieną: netoli Sobolinojė, mažos medkirčių gyvenvietės, esančios giliai miškuose, tigras užpuolė ir sudraskė žmogų. Inspektorius Jurijus Trušas ir jo komanda leidžiasi į taigą: netoliese tykantis plėšrūnas turi būti sunaikintas. Spengiančiame šaltyje žmonės ir šunys seka pavojingo ir labai reto gyvūno pėdomis, o prieš skaitytojo akis veriasi stulbinamai įdomi amūrinių tigrų gyvenimo istorija.

Autorius pasakoja apie udegėjus, nuo seno taikiai sugyvenančius su tigrais, apie rusų medžiotojus ir kareivius, XIX amžiuje ir XX amžiaus pradžioje beveik išnaikinusius šiuos didingus gyvūnus, ir apie jų palikuonis, kurie, prispausti skurdo, brakonieriauja ir prekiauja tigrų kūnų dalimis, apie šamanus, kurie vis dar muša savo būgnus, stengdamiesi atbaidyti grėsmę.

Įsimenanti ir rūsti tigro istorija pasakojama pasitelkiant tris pagrindinius veikėjus: tigro sudraskytą brakonierių Vladimirą Markovą, inspektorių Jurijų Trušą ir, žinoma, tigrą – nepaprastai protingą nykstantį plėšrūną, vienintelį iš šešių išlikusių tigro porūšių prisitaikiusį gyventi arktinėmis sąlygomis.

Johno Vaillanto knyga – gamtos, Tolimųjų Rytų istorija ir kartu trileris. Tai įspūdingas, kraują stingdantis pasakojimas apie tai, ką reiškia persekioti didžiąją katę ir būti jos persekiojamam.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius