-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 19 /2014 02 20

„Tikra knyga“ Knygų mugėje: linksmi susitikimai ir mandalų spalvinimas

Šiais metais pirmąsyk tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje dalyvaujantys leidybos namai „Tikra knyga“ kvies į nuotaikingus susitikimus su išleistų knygų autoriais bei pasiūlys pasimėgauti smagiu ir atpalaiduojančiu mandalų spalvinimu. Leidybos namų „Tikra knyga“ stendą rasite Vaikų salėje, visai šalia scenos, stendo numeris - 4.16.
T-shirtUNA
Personažas UNA

Visai neseniai skaitytojams pristačiusi žinomo menininko Rimo Valeikio knygą vaikams „Una“, „Tikra knyga“ Knygų mugėje pakvies susitikti ir pasišnekučiuoti su autoriumi, gauti jo autografą ir nusifotografuoti su knygos herojais! 

Bendrą kalbą su bet kokio amžiaus vaikais lengvai randantis R.Valeikis papasakos, kaip jam gimė idėja sukurti pasakojimą apie stebuklingą mergaitę, kartu su vaikais ir jų tėveliais paieškos knygos iliustracijose paslėptų staigmenų ir netikėtumų.

Pagrindinė R.Valeikio knygos herojė Una – tai didžiaakė mergaičiukė, į Žemę atkeliavusi iš pasakų pasaulio. Ši drąsi ir ryžtinga mažylė turi stebuklingą galią matyti tik gerus dalykus. Net ir du savo palydovus grėsmingais vardais – Belzebubą ir Terminatorių – Una mato kaip gražų šuniuką ir mielą robotuką. Pasak autoriaus, tai gana komiški herojai, kuriems nuolat kas nors nutinka. Nors R.Valeikio knyga pirmiausia skirta vaikams, pozityvaus požiūrio bei geranoriškumo iš jos gali pasisemti ir suaugusieji. 

Mugėje bus galima pavartyti bei įsigyti ir naujutėlę R.Valeikio pieštą spalvinimo knygelę, kurioje vaikai ras linksmus ir išraiškingus gyvūnų atvaizdus – tačiau ne paprastus, o tokius, kokius juos mato stebuklingoji mergaitė Una!

Knygų mugėje, leidybos namų „Tikra knyga“ stende savaitgalį viešės ir knygos „Višta, kurią prarijo rūkas“ autorius Dainius Šukys. Šis originalus menininkas, sukūręs ir nuotaikingą istoriją, ir šiltas bei nuoširdžias jos iliustracijas, bendraus su mažaisiais skaitytojais bei dalins autografus.

D.Šukio knygą galima pavadinti tikrų tikriausiu vaikišku detektyvu, nes visas veiksmas čia sukasi apie netikėtai dingusią svarbią tvarto gyventoją vištą Peletrūniją. Į pradingėlės  paieškas patraukia visas būrys spalvingų tvarto gyventojų – karvė ir paršas, gaidys ir ežys… Nors parašytas pirmiausia vaikams, šis pasakojimas kelia šypseną ir ją skaitantiems suaugusiesiems, tad ir jie būtinai laukiami leidyklos stende! 

Tie, kas jau išbandė mandalų spalvinimą, ir tie, kam tai tebėra visiška naujiena, kviečiami pasimėgauti šiuo smagiu, atpalaiduojančiu ir raminančiu užsiėmimu – tai bus puiki proga pailsėti nuo mugės šurmulio. „Tikra knyga“, mugėje pristatysianti dvi naujas – jau 5-ąją ir 6-ąją – serijos „Nuspalvink mandalą“ knygas, pakvies susitikti su jų autorė Egle Stripeikiene. 

Profesionali grafikos dizainerė, dailės saviraiškos specialistė E.Stripeikienė jau ne pirmus metus veda mandalų piešimo bei spalvinimo seminarus įvairaus dydžio ir amžiaus grupėms, gilinasi į šio dailės terapijos būdo subtilumus. Mugėje visiems susidomėjusiems ji papasakos apie mandalų spalvinimo naudą savijautai, pasidalins savo pačios mandalų spalvinimo bei piešimo patirtimi. Įdomu tai, kad piešiant ir spalvinant mandalas nėra jokių taisyklių ar dėsnių, tad užsukti pasižvalgyti ir pailsėti piešiant mandalas kviečiami visi – nuo mažiausio iki didžiausio mugės lankytojo. 

„Tikra knyga“ jau yra išleidusi šešias mandalų spalvinimo knygas. Pirmoji, skirta mažiems vaikams, kupina įvairių vaikiškų simbolių ir gyvūnų figūrėlių. Antrosios knygos mandalas gali spalvinti ir vaikai, ir suaugusieji, nes čia gausu ir paprastesnių, ir abstrakčių, sudėtingesnių mandalų. Trečiojoje spalvinimo knygoje dalis mandalų nupieštos juodame fone, o ketvirtojoje šie centruoti piešiniais prabyla lietuviškais motyvais. 

Ką tik išleista penktoji mandalų knyga ypatinga tuo, jog visos joje esančios mandalos pieštos ranka – taip autorė sukūrė itin jaukius ir šiltus piešinius, kuriuos beliks užpildyti patinkančiomis spalvomis. O šeštojoje knygoje mandalų gerbėjai jas spalvins juodame fone – tai leidžia ypač gražiai žaisti spalvomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius