Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros skaitiniai: penkios Billo Gateso rekomenduojamos knygos

Vasarai artėjant milijardierius, kompanijos „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas paskelbė penkias knygas, kurias rekomenduoja perskaityti būtent vasaros metu. Tai savotiška B.Gateso tradicija – jis kasmet artėjant vasarai paskelbia savo rekomendacijas, o metų pabaigoje – sąrašą knygų, kurios jam labiausiai įsiminė.
Billas Gatesas
Billas Gatesas / „Scanpix“/AP nuotr.

Knygų penketuką „Microsoft“ įkūrėjas paskelbė savo tinklaraštyje gatesnotes.com. Siūlome susipažinti su šiais kūriniais.

VIDEO: Vasaros skaitiniai: penkios Billo Gateso rekomenduojamos knygos

„Upheaval“

„Aš esu didelis gerbėjas visko, apie ką rašo Jaredas Diamondas ir naujausia jo knyga nėra išimtis“, – apie J.Diamondo knygą „Upheaval“ rašo B.Gatesas.

Naujausiose knygoje J.Diamondas kalba apie visuomenes ištikusias krizes. „Knygoje J.Diamondas remiasi įdomiais atvejų tyrimais, kuriais parodo, kaip valstybės susidorojo su egzistenciniais iššūkiais, tokiais kaip pilietinis karas“, – sako B.Gatesas.

Knygos viršelis/Knyga „Upheaval“
Knygos viršelis/Knyga „Upheaval“

Pasak jo, nors kūrinio tema skamba kiek sunkokai, tačiau jis pats knygą baigė optimistiškomis nuotaikomis, kaip mes, žmonės, gebame spręsti problemas. Beje, lietuvių kalba yra išleista populiari J.Diamondo knyga „Ginklai, mikrobai ir plienas. Visuomenių likimas“.

„Nine Pints“

„Aš esu didelis gerbėjas knygų, kurios atsiveria ir gilinasi į vieną temą“, – kalbėdamas, kodėl jam patiko Rose George knyga „Nine Pints“, sako B.Gatesas.

Ši knyga atveria naujas duris į pažintį su krauju, mat ir knygos pavadinimas yra susijęs su žmogaus organizme esančiu kraujo kiekiu - devynios pintos.

Knygos viršelis/Knyga „Nine Pints“
Knygos viršelis/Knyga „Nine Pints“

„Ši knyga pripildyta daug labai įdomių faktų, kuriuos perskaitę jausite didelį dėkingumą kraujui“, – juokauja B.Gatesas.

„A Gentleman in Moscow“

„Atrodo, kad šią knygą perskaitė visi, kuriuos aš pažįstu“, – „Amoro Towleso“ romaną „A Gentleman in Moscow“ pristato „Microsoft“ įkūrėjas.

Jis pabrėžia, kad net ir nesidomintieji ir neskaitantieji knygų apie Maskvą turėtų atkreipti dėmesį į šį romaną, kuris, pasak B.Gateso, yra puikus. Čia pat jis pabrėžia, kad apie Rusiją yra skaitęs ne vieną knygą: „Aš perskaičiau visas Dostojevskio knygas.“

Knygos viršelis/Knyga „A Gentleman in Moscow“
Knygos viršelis/Knyga „A Gentleman in Moscow“

„The New York times“ bestseleris „A Gentleman in Moscow“ kalba apie žmogaus likimą ir kasdienybę, kai pagrindinis herojus yra nuteisiamas visą likusį gyvenimą praleisti prabangiame viešbutyje namų arešto sąlygomis.

„Presidents of War“

„Mano susidomėjimas Vietnamo karto aspektais yra pagrindinė priežastis, kodėl nusprendžiau į rankas paimti šią knygą“, – apie Michaelo Beschlosso kūrinį „Presidents of War“ savo asmeniniame tinklaraštyje rašo B.Gatesas.

Knygos viršelis/Knyga „Presidents of War“
Knygos viršelis/Knyga „Presidents of War“

Jis teigia, kad baigęs skaityti knygą jis daug sužinojo ne tik apie patį Vietnamo karą, bet ir apie kitus aštuonis svarbius konfliktus, į kuriuos Jungtinės Valstijos pateko tarp XIX amžiaus ir 1970-ųjų.

„The Future of Capitalism“

„Naujausia Paulo Coollierio knyga – tai provokuojantis žvilgsnis į tai, apie ką galvoja daugelis žmonių“, – knygą apie kapitalizmo ateitį „The Future of Capitalism“ pristato B.Gatesas.

Pasak „Microsoft įkūrėjo“, nors ekonomistas savo knygoje išties atliko puikią ekonominę visuomenių analizę, tačiau jo siūlomi sprendimai nėra patys geriausi.

Knygos viršelis/Knyga „The Future of Capitalism“
Knygos viršelis/Knyga „The Future of Capitalism“

Tiesa, be šio knygų penketuko B.Gatesas dar siūlo atkreipti dėmesį į kelias knygas, kurios yra labiau vasariškos ir būdingesnės šiam metų laikui, kai žmonės daugiau ilsisi. Viena tokių – australų rašytojo Graeme'o Simsiono „The Rosie Result“ ir B.Gateso žmonos Melindos knyga „The Moment of Lift“.

„Žinau, esu šališkas, bet tai išties viena geriausių mano šiemet perskaitytų knygų“, – sako B.Gatesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius