Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Versus aureus“ svečias knygų mugėje – lietuvis romanistas iš Kanados Antanas Šileika

Leidykla „Versus aureus“ šioje knygų mugėje pristato ne tik itin gausų ir spalvingą naujų knygų asortimentą, bet taip pat kviečia skaitytojus į penkis intriguojančius susitikimus.
Antanas Šileika
Antanas Šileika / Leidyklos "Versus aureus" archyvo nuotr.

Leidyklos pristatomų renginių maratoną pradės mugės garbės svečias, romano „Pogrindis“ autorius – Antanas Šileika. Lietuvos skaitytojams jau pažįstamas kaip romano „Bronzinė moteris“ autorius, A. Šileika yra lietuvių kilmės Kanados rašytojas, ryškus literatūros pasaulio veikėjas – aktyviai dirba su Kanados literatūriniais leidiniais, rašo recenzijas ir kalba apie Kanados literatūrą radijo ir televizijos laidose. Paties A.Šileikos žodžiais, kuo vyresnis jis tampa, tuo daugiau apie pasaulį rašo per lietuvišką prizmę, per mitines Lietuvos akis. „Pogrindis“ – jau ketvirtasis Antano Šileikos romanas, jis pateko į Kanados geriausių 2011 metų knygų 100-uką. Romane, kuris remiasi tikrais įvykiais ir iš dalies paties rašytojo šeimos istorija, pasakojama audringų istorinių įvykių fone užgimusi ir tragiškai pasibaigusi Luko ir Elenos meilės istorija.

Į susitikimą su autoriumi kviečiame penktadienį, vasario 22 d., 17 val., 5.2 salėje.

Dar vienas itin daug dėmesio sulauksiantis renginys – Vlado Drėmos knygos „Dingęs Vilnius“ pristatymas, kuris vyks vasario 23 d., 19 val. Rašytojų kampe. Šios legendinės knygos perleidimas – itin daug dėmesio kultūros pasaulyje sulaukęs ir labai ilgai lauktas įvykis. „Dingęs Vilnius“ – tai monumentalus ir neįkainojamas Vilniaus miesto istoriją įamžinęs kūrinys, kuriam parengti garsusis Lietuvos dailės istorikas ir menininkas paskyrė bene visą savo gyvenimą. Į leidinį pateko 634 sumaniai V. Drėmos parinktos istorinės iliustracijos, kartu su išsamiais autoriaus aprašymais atskleidžiančios laiko ir žmonių sunaikintus ar pakeistus Vilniaus architektūros paminklus.

Sekmadienį, vasario 24 d., 12 val., 5.2 salėje mugės lankytojai kviečiami išgirsti 13 mėnesių trukusios neįtikėtinos kelionės po Pietų Ameriką įspūdžius. Savo knygą „Pietų Amerika. 394 dienos“ pristatinės autoriai Andrius Bagdzevičius ir Eglė Bagdzevičė, kurie nusprendę marketingo karjeras ir patogų bei jaukų gyvenimą trylikai mėnesių iškeisti į klajones po tolimąjį žemyną, sako, kad jei kas šimtą kartų atsuktų laiką atgal, jie šimtą kartų pasielgtų taip pat.

Vasario 23 d., šeštadienį, 18 val., 5.3 salėje žymaus politologo, kultūros kritiko ir filosofo Leonido Donskio gerbėjai kviečiami į antrosios jo aforizmų knygos „Paralelinės tikrovės“ pristatymą.

Vasario 24 d., 13 val. Rašytojų kampe vyks susitikimas su Edmundu Gedgaudu – knygos „Ona Narbutienė. Gyvenimo preliudai“ autoriumi.

Po visų renginių turėsite galimybę asmeniškai pabendrauti su rašytojais ir gauti jų autografus leidyklos „Versus aureus“ stende 5B.04., 5 salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius