-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje – nauja savitarnos sistema

Nuo rugsėjo 10 d., pirmadienio, skaitytojai vėl galės skolintis knygas į namus Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje, o įdiegta nauja RFID technologija suteiks skaitytojams galimybę lengviau ir greičiau pasiimti ir grąžinti bibliotekos knygas, rašoma pranešime spaudai.
Mokinė
Mokinė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Visą vasarą bibliotekoje buvo diegiamos elektroninės apsaugos ir savitarnos sistemos, todėl knygos nebuvo skolinamos skaitytojams į namus.

Nuo šiol Abonemente ir Meno sektoriuje apsilankę skaitytojai ras tris savitarnos aparatus, kuriais naudodamiesi galės paprastai ir greitai pasiskolinti ar grąžinti bibliotekos knygas.

Priėjęs prie įrenginio skaitytojas pirmiausia turės ekrane pasirinkti, kokį veiksmą jis nori atlikti (pasiimti ar grąžinti knygas), tuomet po rausvai šviečiančiu spinduliu padėti savo skaitytojo bilietą (taip sistema identifikuos vartotoją), galiausiai tiesiog padėjus ant aparato knygas jos bus akimirksniu nuskaitomos (išduodamos arba grąžinamos). Skaitytojas taip pat galės atsispausdinti išduoties ar grąžinimo veiksmą patvirtinantį kvitą bei peržiūrėti asmeninę informaciją apie paimtas knygas. Savitarnos aparatų informacija jų ekranuose pateikiama lietuvių ir anglų kalbomis.

Nors naudojimasis naujais įrenginiais išties paprastas, skaitytojus visą rugsėjo mėnesį konsultuos darbuotojai, o pageidaujantieji galės, kaip ir anksčiau, naudotis tik bibliotekininkų paslaugomis.

Savitarnos įrenginius kūrė garsi JAV kompanija „3M Library Systems, Lietuvai juos pritaikė UAB Sintagma. Tikimasi, kad šie savitarnos įrenginiai palengvins ir paspartins knygų išdavimo ir grąžinimo procesus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius