Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų mugėje – daugiau erdvės pokalbiams su bendraminčiais ir šeimos nariais

Šių metų Vilniaus knygų mugėje daugiau dėmesio skirta kuriant erdves ramiems pokalbiams ar aktyvioms diskusijoms apie knygas, jose gyvenančius personažus. Viena iš tokių vietų – Bibliotekų erdvė.
Knygų mugė
Knygų mugė / Organizatorių nuotr.

„Bibliotekų erdvėje“ bus galima ramiai pavartyti leidyklų knygas, pailsėti, prie kavos ar arbatos puodelio pabendrauti su bendraminčiais ir šeimos nariais. Smalsiausi mugės lankytojai bus kviečiami dalyvauti „Bibliotekų erdvės“ laboratorijoje organizuojamuose užsiėmimuose. Vilniaus universiteto bibliotekos specialistai supažindins su ekslibrisais,  jų kūrimo subtilybėmis. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir „Robotikos mokykla“ kvies susimeistrauti netikėčiausią knygos skirtuką. O ketvirtadienį 13–15 val. bus vienintelė proga sudalyvauti komiksų kūrimo kūrybinėse dirbtuvėse, kurias pristato Kauno apskrities viešoji biblioteka.

Organizatorių nuotr./Knygų mugė
Organizatorių nuotr./Knygų mugė

Mugės metu Lietuvos bibliotekų darbuotojai negailės patarimų lankytojams, konsultuos kaip susitvarkyti savo asmeninę namų biblioteką. Pasinėrus į detektyvinį žaidimą, bus galima išsiaiškinti ką bibliotekininkas dirba visą dieną. Visi lankytojai galės išbandyti ir paslaptingojo „Bibliorakulo“ patarimus. 

Kelionių mėgėjai galės pakeliauti po istorines Vilniaus universiteto bibliotekos erdves ir gražiąsias sales bei atrasti ir pažinti Klaipėdos kraštą su interaktyviuoju Krašto paveldo gidu!

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kvies pasitikrink savo IQ ir iššifruoti du terminus – e.klasika ir ibiblioteka. Penktadienį ir šeštadienį nuo 11 iki 15 val. Vilniaus miesto savivaldybės centrinė biblioteka visus norinčius registruos į šiais metais atidarytą naują Žirmūnų biblioteką ir bus galima nemokamai gauti visoje Lietuvoje galiojantį LIBIS skaitytojo pažymėjimą.

Tradiciškai čia įsikurs „Gyvoji biblioteka“ – kur knygos yra žmonės, o skaitymas – pokalbis. „Gyvoji biblioteka“ yra neformalaus ugdymo metodas, skatinantis tarpusavio supratimą, toleranciją ir pagarbą žmogaus teisėms. Skaitytojas gali pasirinkti pašnekovą, užduoti jam rūpimus klausimus ir išgirsti atsakymus.

Erdvę puoš Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos ekslibrisų paroda „Kuršių marių vėtrungės – praėjusių amžių „feisbukas“. Čia atsiskleis 47 dailininkų iš 19 pasaulio šalių darbai. Dailininkai ekslibrisus dedikavo seniesiems krašto gyventojams lietuvininkams, žymioms šiandienos Pamario krašto kultūros, meno asmenybėms, bibliotekoms, muziejams, kitoms organizacijoms, etnografiniams Pamario kaimams.

Vilniaus knygų mugėje „Bibliotekų erdvė“ įsikurs 3 salės galerijoje (II aukštas). Išsami erdvės renginių programa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius