Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus knygų mugėje – naujos bendravimo ir pasimatymų vietos

Srautai žmonių, iš tolo šmėžuojantys pažįstami, su kuriais geriausiu atveju tik pasimoji ranka, o pokalbio nebesustoji, nes minia neša tolyn. Tai visiems gerai pažįstami ir kasmet pasikartojantys Vilniaus knygų mugės vaizdai. Šiemet organizatoriai nutarė, kad gali būti truputį kitaip, kad mugei reikia daugiau naujų bendravimo, susitikimų, pasimatymų erdvių.
Vilniaus knygų mugė
Vilniaus knygų mugė / „Litexpo“ nuotr.

Vilniaus knygų mugėje šiemet atsiranda nauja vieta visiems, vertinantiems gerą poeziją, gerą vyną, įdomius pašnekovus ir karštas diskusijas. Naujoji vieta pavadinta vilniečių prisiminimuose dar gyvuojančios „Literatų svetainės“ vardu. „Gal legendinės „Literatų svetainės“ dvasios atgaivinti ir nepavyks, to ir nesiekiame, bet tikimės, kad atsiras visai nauja Vilniaus knygų mugės dvasia alsuojanti vieta, kurios lankytojai ilgėsis visus metus“, – sako Vilniaus knygų mugės ir LITEXPO parodų organizavimo grupės vadovė Milda Gembickienė.

„Literatų svetainėje“ vyks poezijos vakarai, prie vyno taurės bus galima bendrauti, diskutuoti, klausytis džiazo, stebėti vaizdo projekcijas. Ilgojo penktadienio vakarą čia rinksis poezijos penketukas – moteris ir keturi vyrai. Dalyvaus: T.Marcinkevičiūtė, A.Marčėnas, G.Norvilas, A.A.Jonynas. R.Stankevičius, P.Vyšniauskas. Nekasdienių pasimatymų šeštadienį vyks poezijos vakaras Sigitui Gedai atminti.

Kita staigmena – nauja, atvira ir interaktyvi erdvė Biblioteka@įkrauk.lt. Ši bendravimo erdvė sukurta visiems mugės lankytojams, bet pirmiausia – paaugliams ir jaunimui. Čia jie ras specialią erdvę su belaidžiu internetu, mėgstamiausiomis knygomis, stalo žaidimais, draugiška atmosfera, įdomiais renginiais, susitikimais ir užsiėmimais. Čia vyks protmūšiai, veiks žurnalistų mokykla, kurioje paskaitas skaitys žinomas televizijos žurnalistas Andrius Tapinas.

Vilniaus knygų mugės bibliotekoje bus galima atsipūsti, išgerti kavos, paskaityti ar pabendrauti su pačiais įvairiausiais žmonėmis, nes čia veiks „gyvoji biblioteka“, kur knygos yra žmonės, o skaitymas – pokalbis.

Visos kitos knygų mugės erdvės ištikimiems jos gerbėjams gerai pažįstamos. 5-oje salėje įsikurs grožinės ir specializuotos literatūros stendai, Rašytojų kampas bei LRT studija. 4-oji salė skirta vaikams ir paaugliams. Čia vėl veiks kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“,  senomis paslaptimis vilios „Bukinistų pasažas“, kuriame daug įdomybių ras tie, kurie žavisi senomis knygomis ir klausosi vinilinių plokštelių, veiks meno parodos. 3-ioje salėje įsikurs mokslo, specializuotų ir akademinių leidinių stendai, „Diskusijų klubas“, „Forumas“, bibliotekos erdvė.  Knygos kino salė bus įrengta 1.1 salėje.

14-oji Vilniaus knygų mugė vyks 2013 m. vasario 21-24 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Joje dalyvaus 265 dalyviai iš Lietuvos, Baltarusijos, Italijos, Japonijos, Lenkijos, Prancūzijos, Rusijos, Vokietijos. Mugėje vyks daugiau kaip 300 renginių.

Bilietai iki mugės ir mugės metu parduodami internetu bilietai.lt svetainėje. Mugės metu juos bus galima įsigyti ir Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ kasose. Kainos iki mugės išlieka tos pačios kaip pernai – vienkartinis bilietas kainuos 12 Lt, moksleiviams, studentams ir senjorams – 10 Lt, keturių dienų bilietas – 28 Lt. Mugės metu bilietai bus brangesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius