Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos Taikos premija paskirta alžyriečių rašytojui Boualemui Sansalui

Tarptautiniu mastu pripažintam alžyriečių rašytojui Boualemui Sansalui Vokietijoje vykusioje garsioje knygų mugėje sekmadienį buvo paskirta Taikos premija, kurią atsiimdamas jis sakė, kad žmonės visame pasaulyje kyla prieš diktatūras.
Boualemas Sansalas
Boualemas Sansalas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Premija

62 metų B.Sansalas šią premiją gavo už atvirą Alžyro režimo kritiką ir „žodžio laisvės, kultūros ir religijos“ jo gimtojoje šalyje siekį, sakė premiją skiriančio komiteto prezidentas Gottfriedas Honnefelderis.

B.Sansalas šią prestižinę premiją atsiėmė per ceremoniją, kurioje dalyvavo tūkstantis žmonių ir kuri įvyko baigiantis Frankfurto knygų mugei – didžiausiam pasaulyje leidėjų ir rašytojų forumui. Laureatas sakė, kad šiuo metu vyksta „pasaulinė revoliucija“.

„Žmonės nori tikros, universalios demokratijos be sienų ir tabu ... Žmonės atmeta diktatūras, ekstremizmą, rinkų galią, dusinančius religijos gniaužtus“, – sakė B.Sansalas.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Guido Westerwelle pasveikino B.Sansalą su šia premija, kurią sudaro 25 tūkst. eurų.

„Šia premija pagerbiamas ne tik Boualemo Sansalo literatūrinis darbas, bet ir jo taikių demokratinių permainų Alžyre siekis, – sakoma ministro pareiškime. – Didelių pokyčių arabų pasaulyje metu viliuosi, kad Boualemo Sansalo laisvos ir demokratinės visuomenės Alžyre vizija taps tikrove“.

Tarp šio prancūzų kaba rašančio autoriaus kūrinių yra ne vieną premiją gavęs „Vokiečių kaimas ar brolių Šilerių dienoraštis“.

Vokietijos knygų prekybininkų Taikos premija skiriama kasmet nuo 1950-ųjų.

Tarp ankstesnių jos laureatų yra turkų rašytojas Orhan Pamukas, vengras Peteris Esterhazy ir čekų rašytojas bei eksprezidentas Vaclavas Havelas.

Pernai šią premiją laimėjo vienas garsiausių Izraelio rašytojų Davidas Grossmanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius