Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Washington Post“: dešimt geriausių 2019 metais išleistų knygų

Metų pabaigoje leidinys „Washington post“ tradiciškai paskelbė geriausių šiais metais pasirodžiusių knygų dešimtuką – po penkias grožinės ir negrožinės literatūros knygas. Siūlome susipažinti su šiais literatūros kūriniais.
Knygos
Knygos / 123RF.com nuotr.

„Black Leopard, Red Wolf“

Fantastinis romanas, atveriantis duris į Afrikos istoriją ir mitologiją. Tai pirma trilogijos dalis. Dar prieš jai pasirodant buvo parduotos knygos ekranizacijos teisės. Kūrinys pretendavo į JAV nacionalinę knygų premiją už geriausią grožinės literatūros kūrinį – pateko tarp knygų finalininkių.

Knygos viršelis/Knyga „Black Leopard, Red Wolf“
Knygos viršelis/Knyga „Black Leopard, Red Wolf“

Romano autorius Marlonas Jamesas 2015 metais laimėjo prestižine anglakalbiame pasaulyje vadinamą premiją „Man Booker“ (su knyga „A Brief History of Seven Killings“), yra parašęs keturias knygas. Jis – literatūros ir kūrybinio rašymo dėstytojas.

„Falter“

Billas McKibbenas prieš tris dešimtmečius buvo vienas pirmųjų žmonių, garsiai pradėjusių kalbėti apie klimato pokyčius. Tada pasirodžiusi jo knyga „The End of Nature“ tapo tikra klasika. Šį kartą autorius siūlo atkreipti dėmesį į šių dienų iššūkius – dirbtinį intelektą, naujausias technologijas, robotikos iššūkius.

Knygos viršelis/Knyga „Falter“
Knygos viršelis/Knyga „Falter“

Knyga „Falter“ yra tarsi raginimas gelbėti ne tik planetą, bet kartu ir išsigelbėti patiems žmonėms.

„Girl, Woman, Other“

Knyga, pelniusi „Man Booker“ apdovanojimą. Tiesa, šį garbingą literatūrinį prizą britų rašytoja Bernardine Evaristo pasidalijo kartu su knygos „The Testaments“ autore Margaret Atwood – tai buvo neeilinis komisijos sprendimas laureatėmis paskelbti ne vieną, o dvi autores.

Knygos viršelis/Knyga „Girl, Woman, Other“
Knygos viršelis/Knyga „Girl, Woman, Other“

„Girl, Woman, Other“ brėžia dvylikos personažų gyvenimo liniją Jungtinėje Karalystėje. Be „Man Booker“ apdovanojimo, knyga taikėsi į „Gordono Burno“ literatūrinį prizą, o kritikai rašė, kad šis kūrinys yra vienas tų, kuriuos būtina perskaityti norintiems iš arčiau susipažinti su moderniųjų laikų Britanija.

„A Good Provider Is One Who Leaves“

Filipiniečių šeimos istorija šioje knygoje tampa kertiniu atspirties tašku norint pažinti ir suvokti šių dienų migracijos priežastis ir pasekmes. JAV gyvena per kelias dešimtis milijonų emigrantų iš įvairių pasaulio šalių, kurie norėdami adaptuotis svetimoje šalyje privalo įveikti daug iššūkių – ši detali knyga piešia prisitaikymo prie naujos kultūros paveikslą.

Knygos viršelis/Knyga „A Good Provider Is One Who Leaves“
Knygos viršelis/Knyga „A Good Provider Is One Who Leaves“

Knygos autorius Jasonas DeParle'as – „The New York Times“ korespondentas, dukart Pulitzerio premijos finalininkas. „A Good Provider Is One Who Leaves“ – antra autoriaus knyga.

„Know My Name“

Tai atvira atsiminimų knyga, kurioje amerikietė Chanel Miller pasakoja savo istoriją apie seksualinę prievartą ir po to vykusį teisminį procesą. Knyga greitai atrado vietą „The New York Times“, „USA Today“ betselerių sąrašuose, o pati autorė vadinta talentinga debiutuojančia rašytoja.

Knygos viršelis/Knyga „Know My Name“
Knygos viršelis/Knyga „Know My Name“

Ši knyga keičia seksualinių išpuolių vertinimą, neigia mūsų, žmonių, įsitikinimus, o pati knyga, kaip teigiama jos anotacijoje, žavi skausmo ir humoro mišiniu.

„On Earth We're Briefly Gorgeous“

Tokie leidiniai kaip „Buzzfeed“, „Boston Globe“, „Los Angeles Times“, „Huffington Post“, „The Guardian“ šią knygą buvo įtraukę į laukiamiausių šių metų kūrinių sąrašus. Debiutinis poeto Oceano Vuongo romanas piešia šeimos, pirmosios meilės, pasiaukojimo dramos portretą.

Knygos viršelis/Knyga „On Earth We're Briefly Gorgeous“
Knygos viršelis/Knyga „On Earth We're Briefly Gorgeous“

Daug literatūrinių apdovanojimų savo kolekcijoje turintis poetas šiemet debiutavo kaip prozos autorius. „The Washington Post“ apžvalgininkas Ronas Charlesas šį literatūrinį prozos debiutą pavadino šokiruojančiai intymiu.

„Say Nothing“

Knyga skaitytojams leidžia susipažinti su XX amžiaus Šiaurės Airijoje kilusia nacionalizmo banga, dar kitaip vadinama Šiaurės Airijos konfliktu. Kūrinio istorijai pasitelktas 1972 metais įvykdytas Jean McConville nužudymo pavyzdys.

Knygos viršelis/Knyga „Say Nothing“
Knygos viršelis/Knyga „Say Nothing“

Knygos autorius Patrickas Raddenas Keefe'as – amerikiečių rašytojas, tyrimų žurnalistas. Jo straipsnius publikavo tokie leidiniai kaip „New Yorker“, „Slate“, „New York Times“, jis yra parašęs tris knygas.

„Strangers and Cousins“

Puikiu vasaros romanu vadinamas rašytojos Leah Hager Cohen romanas pasakoja istoriją apie grožį, viltį, laimę ir įvykius, kurie neišvengiamai karta iš kartos paliečia knygos personažus. Tai nuotaikingas pasakojimas apie šeimą, kultūras, prisiminimus ir bendruomenes.

Knygos viršelis/Knyga „Strangers and Cousins“
Knygos viršelis/Knyga „Strangers and Cousins“

Amerikiečių rašytoja yra kūrybinio rašymo profesorė, šešių grožinės literatūros ir penkių negrožinės literatūros kūrinių autorė.

„The Topeka School“

Autobiografinių detalių turintis romanas nukelia į 1990 metus, Topeko miestą Kanzase, JAV, kuriame gyvena Adamas su šeima. Šis romanas – dar viena šeimos istorija, pakerėjusi literatūros apžvalgininkus.

Knygos viršelis/Knyga „The Topeka School“
Knygos viršelis/Knyga „The Topeka School“

Romaną kaip vieną geriausių šiais metais pasirodžiusių knygų įvardijo tokie leidiniai kaip „Vogue“, „The Times“, „The Telegraph, o be „The Washington Post“, dar „Time“ ir „The New York Times“ įtraukė į geriausių metų knygų dešimtuką.

„The Yellow House“

JAV nacionalinės knygų premijos laureatė, „The New York Times“ bestseleris – štai tokia amerikiečių rašytojos Sarah M.Broom debiutinė prisiminimų knyga, kuri iš karto sužavėjo skaitytojus.

Knygos viršelis/Knyga „The Yellow House“
Knygos viršelis/Knyga „The Yellow House“

Ši istorija – tai vaiko, augusio daugiau nei dešimties atžalų šeimoje, gyvenimo istorija, kurioje netrūksta šeimos artumo, skausmo ir juoko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius