-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 02

17-metis Danius Armanavičius garsins Lietuvą visame pasaulyje

Retas 17-metis gali pasigirti tokiais pasiekimais kaip Danius Armanavičius. Muzikos pasaulyje žinomas kaip „Dj Daniukėlis“, jis pasirašė sutartį su Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų įrašų kompanija „Frequency – No Copyright Music“. Naujas vaikino kūrinys „Gargantua“ pasirodys jau rugpjūčio 1 d. Su Daniumi kalbamės apie muziką ir tarptautinę karjerą.
Danius Armanavičius
17-metis garsins Lietuvą visame pasaulyje

– Kada ir kaip pradėjote savo muzikinę veiklą?

– Groti pradėjau mokytis maždaug 10-ies. Atsimenu, kaip, padaręs namų darbus, iškart lėkdavau pas tėtį į klubą, o jis mane mokydavo visų didžėjaus darbo subtilybių. Žmonės galvoja, kad būnant didžėjumi užtenka paleisti muziką, kažką pasukioti, pareguliuoti ir viskas, bet iš tikrųjų taip tikrai nėra – reikia jausti muziką, publiką, derinti kūrinių parametrus, greitį, ritmą.

Smagiausia matyti šokančius, į viršų rankas iškėlusius žmones ir jų besišypsančius veidus, – sako Danius Armanavičius.

– Kaip jums pavyko sudominti tarptautinę įrašų kompaniją?

– Tiesiog siunčiau savo kūrinį daugybei įvairių įrašų studijų, o kiek daugiau nei po savaitės gavau atsakymą, kad manimi susidomėjo „Frequency – No Copyright Music“. Per dieną jie gauna 400–500 kūrinių iš viso pasaulio, o per mėnesį išleidžia tik 5–6 jiems patikusius, man labai pasisekė!

– Esate dar nepilnametis, kaip pasirašėte sutartį?

– Va čia ir prasidėjo, kaip sakoma, kova už būvį. Aš, siųsdamas savo kūrinį, nerašiau, kiek man metų, nes įtariau, kad, žinodami mano amžių, jie jo net neperklausys, juk gauna šimtus įrašų. Kai gavau sutartį, turėjau surašyti visus savo duomenis, o tada jie ir sureagavo.

Galvojau, kad nepatikės, jog tai mano kūryba, todėl socialiniuose tinkluose greitai paviešinau savo gyvai filmuotą vaizdo įrašą, kuriame visiems rodžiau, kaip kuriu, kokiomis programomis naudojuosi, kėliau savo senesnius kūrinius. Nežinau, ar tikrino, bet po ilgų nerimo dienų jie perrašė dokumentus ir paprašė, kad ją pasirašytų vienas iš mano tėvų, o dabar – sutartis jau mano rankose.

– Kokią įsimintiniausią akimirką iš savo pasirodymų galėtumėte išskirti?

– Kai 12-os pradėjau koncertuoti, buvau dar mažas. Visi atlikėjai renginių užsakovams siunčia prašymus, ko jiems reikės pasirodymui, tai mano sąrašo pirmame punkte būdavo parašyta „pakyla prie scenos“, nes nepasiekdavau įrangos! Per pasirodymus tekdavo stovėti ir ant dėžių nuo gėrimų, jas tiesiog surišdavo. Prašydavau per arti neprileisti šokančios minios, kad to nepamatytų. Turėjo įspūdingai atrodyti. Jei skaitys vakarėlių organizatoriai, tai tikrai prisimins ir šypsosis.

– Kas jus įkvepia kurti?

– Pats kurti pradėjau būdamas 13 metų, ieškojau informacijos, kaip dirbama su kūrimo programomis, įsigijau visą studijai reikalingą įrangą. Pradėjau privačiai lankyti pianino pamokas, nes kūrimui tai tikrai labai svarbus instrumentas. Kiti pasakoja, kad jiems įkvėpimas gimsta duše ar prie jūros, bet man tiesiog būna, kad nei iš šio, nei iš to „bam“ ir galvoje atsiranda idėja – tada bėgu prie pianino, pradedu šlifuoti natas, perkeliu į kompiuterį, o tada jau prasideda didysis darbas...

Nepasiduokite, jei kas jūsų darbo ir neįvertina iš pradžių. Ateis ta minutė, kai būsite pastebėti, – pataria Dj Daniukėlis.

– Kada, jūsų manymu, pasirodymas yra pavykęs?

– Atlikėjus samdo, kad linksmintų publiką. Teko groti ir mažuose miesteliuose, ir privačiuose vakarėliuose, ir daugiatūkstantinėms minioms arenose, bet geriausio savo pasirodymo išskirti negaliu. Smagiausia matyti šokančius, į viršų rankas iškėlusius žmones ir jų besišypsančius veidus.

– Kaip jus priima bendraamžiai? Ar palaiko, nepavydi?

– Manau, tikri draugai neturi, ko man pavydėti. Kiekvienas žmogus turi savyje talento – vieni geriau mokosi, kiti sportuoja, tampa ekonomistais, teisininkais, žurnalistais ar politikais... Kai draugai ateina į svečius, aš jiems visada parodau savo naujus kūrybos projektus, o jie visą laiką pasako savo nuomonę bei paskatina mane.

– Kaip sekasi mokykloje? Kaip į jūsų veiklą reaguoja mokytojai?

– Mokslams laiko tikrai pakanka. Nesu iš tų stropiausiųjų, bet nesu ir paskutinis. Mokytojai taip pat palaiko mano veiklą. Užsienyje planuoju studijuoti muzikos prodiusavimo technologijas, todėl stengiuosi.

– Su kuo jau yra tekę ir su kuo dar norėtumėte pasirodyti vienoje scenoje?

– Per 7 karjeros metus vienoje scenoje teko groti beveik su visais populiariausiais Lietuvos popscenos atlikėjais ar žinomais didžėjais. Užsienio atlikėjų gretose favoritų turiu tikrai daug, bet būtų be galo smagu groti su savo darbą išmanančiais atlikėjais, iš jų galėčiau pasisemti dar daugiau patirties.

– Ką patartumėte jaunam žmogui, kuris galbūt nedrįsta žengti to lemtingo žingsnio, pradėti kažkokią veiklą?

– Jei dabar išgirstumėte mano pirmuosius kūrinius, tai jie tikrai nekokie... Nesuderinti lygiai, negražiai sudėliotos natos, apie „masteringą“ iš viso patylėsiu, bet aš net ir juos siųsdavau įrašų kompanijoms, nes tuo metu galvojau, kad jie puikūs. Man niekas neatrašydavo, bet nepasidaviau, daug mokiausi ir kasdien tobulėjau. Nepasiduokite, jei kas jūsų darbo ir neįvertina iš pradžių, ateis ta minutė, kai būsite pastebėti.

Norėčiau, kad mano kūrinys taip įtrauktų klausytojus, kaip juodoji skylė – tai begalinė gravitacija, iš jos negali niekas ištrūkti, netgi šviesa, – sako vaikinas.

– Papasakokite, kaip bendraujate su ištikimiausiais gerbėjais?

– Jei parašo gerbėjai, stengiuosi kuo greičiau atsakyti, nes, kaip ir minėjau – pats siųsdavau savo kūrinius, rašydavau savo favoritams ir jei jie neatrašydavo, jausdavausi tikrai nekaip, tad juos suprantu ir stengiuosi bendrauti.

– Ką mėgstate veikti laisvalaikiu, gal dar turite kokių neįprastų pomėgių?

– Beveik visą savo laisvą laiką paskiriu muzikos kūrimui – tai mano laisvalaikis, darbas bei pomėgis. Tiesa, esu didelis kinomanas – mėgstu mokslinės fantastikos filmus, labai patinka Steveno Spielbergo, Ridley Scotto filmai, ypač Christopherio Nolano „Tarp žvaigždžių“. Išduosiu paslaptį, būtent šis filmas mane įkvėpė naujojo kūrinio pavadinimui „Gargantua“, filmo herojai taip pavadino juodąją skylę.

– Kodėl pasirinkote tokį mistinį ir neįprastą savo naujo kūrinio pavadinimą?

– Norėčiau, kad mano kūrinys taip įtrauktų klausytojus, kaip juodoji skylė – tai begalinė gravitacija, iš jos negali niekas ištrūkti, netgi šviesa. Naujame kūrinyje yra mistinio skambesio, aš kartais juokauju, kad kai kurie mano kūrinio epizodai tikrai galėtų nuskambėti filmo takelyje.

Naujasis Dj Daniukėlio kūrinys „Gargantua“ pasirodys jau rugpjūčio 1 d . Jį bus galima rasti visose populiariausiose muzikos platformose: „Spotify“, „Apple Music“, „Google Play“, „Deezer“ bei „Youtube“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius