-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 08 13

Albumo recenzija: kibirkščiuojantis Keitho Jarretto ir Charlie Hadeno albumas „Last dance“

2010 m. bene garsiausia džiazo leidykla „ECM Records“ išleido „Jasmine“ – neformalų archyvinį džiazo standartų albumą, kurį sukūrė draugai, kartu muzikos neįrašinėję bemaž tris dešimtmečius. Tai – džiazo korifėjai pianistas Keithas Jarrettas bei kontraboso meistras Charlie Hadenas. Taigi albumas „Jasmine“, muzikos įrašų parduotuves pasiekęs 2010 m., įrodė, kad kūrybinė draugystė nedingsta net praėjus nemenkam laiko tarpui. Pradėjus vėl kurti kartu, energija tarp K. Jarretto ir Ch. Hadeno tiesiog kibirkščiuoja.
Keitho Jarretto ir Charlie Hadeno albumas „Last dance“
Keitho Jarretto ir Charlie Hadeno albumas „Last dance“

Kitas šios draugystės įrodymas – šiais metais išleistas dueto albumas „Last Dance“. Jis gimė iš „Jasmine“ įrašų ir klausytojams pateikia dar 76 minutes muzikos, gal tik keleto greitų pakeitimų peržvelgimų – ir visai nesvarbu, kad muzikantai kartu negrojo trisdešimtį metų. Jų kūrinių skambesys subtiliai paveikus, gilus, skambantis lyg šių dviejų muzikantų intymus pasikalbėjimas. 

Muzik buvo įrašyta K. Jarretto namų studijoje 2007-aisiais.  Devyni kūriniai iš šių įrašų pateko į „Last Dance“ – paskutinį šių dviejų muzikantų bendrą darbą. Pirmenybė teikiama meilės temai: „My Old Flame“, „My Ship“, „It Might As Well Be Spring“, „Everything Happens To Me“, taip pat ir „Every Time We Say Goodbye“ bei „Where Can I Go Without You“ ir „Goodbye“ versijoms, kurios iš tiesų paliečia širdį ir tarsi skleidžia šiltą šviesą.

Ch. Hadenas kūriniuose demonstruoja savo gebėjimą rasti visiškai tobulą natą ir išlaikyti nepriekaištingą toną, o K. Jarrettas groja atsipalaidavęs bei nevaržomas kaip niekada anksčiau – tai šis tas ypatinga dėl to, kad įrašymas vyko namų aplinkoje. „Kai mes kartu grojame, atrodo, lyg dainuotų du žmonės“, – apie bendradarbiavimą teigė K. Jarrettas. Na, o Ch. Hadenas yra pabrėžęs: „Keithas iš tiesų klausosi, ir aš klausausi. Tai ir yra paslaptis. Visas grožis slypi įsiklausyme.“

Simboliška, jog Charlie Hadenas, išleidęs paskutinį albumą „Last Dance“, mirė šiemet, sulaukęs 76-erių metų. 

Albumą galite įsigyti „Rūdninkų knygyne“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius