Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 06

„Atžalyno“ koncerte su LNSO pasirodys keturi jaunieji talentai

Nacionalinė filharmonija tęsia ypatingą tradicinį jaunųjų muzikų koncertų ciklą „Atžalynas“, jame su simfoniniu orkestru pasirodo talentingi jaunieji Lietuvos atlikėjai. Šių renginių istorija prasidėjo daugiau kaip prieš trisdešimt metų maestro Juozo Domarko iniciatyva.
Karolis Variakojis
Karolis Variakojis / D.Matvejevo nuotr.

Daugeliui „Atžalyno“ koncertų dalyvių pirmieji pasirodymai su orkestru tapo vienu maloniausių ir įsimintinų įvykių atlikėjo karjeroje. Kovo 12 d. keturi daug vilčių jau pateisinę talentai – įvairių tarptautinių konkursų laureatai, dar studijuojantys Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) ar ją baigę, pasirodys su vienu ryškiausių mūsų kolektyvų – Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru.

Lietuvos nacionalinės filharmonijos scenoje šįkart išvysime solistus Bernardą Petrauską (smuikas), Moniką Boreikaitę (obojus), Jurgį Aleknavičių (fortepijonas) ir dirigentą Karolį Variakojį. Koncertą ves ir su jaunaisiais talentais publiką supažindins muzikologas Viktoras Gerulaitis. Neprošal ir iš anksto bent jau neakivaizdžiai susipažinti su šios „Atžalyno“ programos atlikėjas, tad trumpai apie kiekvieną.

Smuikininkas Bernardas Petrauskas yra LMTA II kurso magistrantas, jo pedagogė – prof. Rusnė Mataitytė. Jis griežia Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro orkestre bei sparčiai kylančiame styginių kvartete „Mettis“. Su šiuo kolektyvu 2016 m. grojo prestižinėje „Wigmore Hall“ Londone, pelnė VIII tarptautinio Bordo (Prancūzija) styginių kvartetų konkursoII premiją ir tapo IX tarptautinio Vittorio Rimbottikonkurso Fjezolėje (Italija)nugalėtoju.

Obojininkė Monika Boreikaitė studijuoja LMTA doc. Roberto Beinario klasėje. Metus stažavo Hagos karališkojoje konservatorijoje. Milda yra penkių respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatė, 2015 m. „Kaunas sonorum“ pelnė Grand Prix. Ji yra grojusi su Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Šv. Kristoforo, Klaipėdos kameriniais orkestrais ir kitais kolektyvais.

Pianistas Jurgis Aleknavičius sėkmingai dalyvavo prestižiniuose Lenkijos, Italijos, Prancūzijos, Švedijos, Maltos ir, žinoma, Lietuvos pianistų konkursuose. Jis koncertavo Lenkijoje, Norvegijoje, Belgijoje, Italijoje, Rusijoje, Maltoje, Kinijoje; ne kartą grojo su Lietuvos kameriniu, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestrais. J. Aleknavičius studijavo LMTA prof. Aleksandros Žvirblytės klasėje, stažavo Briuselio karališkojoje konservatorijoje, Griego muzikos akademijoje Norvegijoje. 2015 m. baigė aspirantūrą Sankt Peterburgo valstybinėje N. Rimskio-Korsakovo konservatorijoje, prof. Ninos Serioginos klasėje. Dabar jis yra LMTA prof. Jurgio Karnavičiaus klasės meno doktorantas.

Dirigentas Karolis Variakojis baigė LMTA prof. Juozo Domarko klasę. Įkūrė šiuolaikinės muzikos ansamblį „Synaesthesis“, su juo koncertuoja, dalyvauja šiuolaikinės muzikos festivaliuose ir projektuose. Taip pat jaunasis dirigentas dirba su Alytaus jaunimo simfoniniu orkestru „Svajonė“. Šiame koncerte K. Variakojo laukia nemažas iššūkis – jis diriguos Piotro Čaikovskio, Jeano Françaix, Sergejaus Rachmaninovo, Wolfgango Amadeaus Mozarto kūrinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius