Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 28

„Baltijos baleto grupė“ tikisi, kad šiuolaikinio baleto spektaklis pagal „The Beatles“ muziką padės įsivyrauti taikai

Paminklą „The Beatles“ žvaigždei Johnui Lennonui sostinės Lukiškių aikštėje inicijavęs miesto meras Artūras Zuokas bus pakviestas į vos po poros savaičių įvyksiančią „Baltijos baleto grupės“ premjerą „Saulės smūgis“ pagal „The Beatles“ muziką.
„Saulės smūgis“
„Saulės smūgis“

Pasak „Baltijos baleto grupės“ idėjinės lyderės ir režisierės Marijos Simonos Šimulynaitės, kviesdama A.Zuoką į premjerą, kuri įvyks jau spalio 10 d. „Ūkio banko teatro arenoje“, trupė nori tiesiog padėkoti už menininkų palaikymą ir originalų požiūrį į kultūrą.

„Mero dėmesys „The Beatles“ lyderiui Lennonui, mums, be jokios abejonės, padeda paskutinėse spektaklio repeticijose palikti paskutines jėgas. Juk „Saulės smūgį“ įkvėpė legendinė britų ketveriukė, o spektaklio metu skambės vien tik jos muzika. Kviesdami merą į premjerą, būsime tikri, jog tarp žiūrovų bus „The Beatles“ gerbėjų, o tuo pačiu tikėsimės, kad jis toks ne vienintelis. Lygiai tokias pačias viltis dedame ir į šiuolaikinį baletą. Mūsų tikslas – išmokyti lietuvius jį pamilti“, – sako režisierė Marija Simona Šimulynaitė.

Tiesa, į premjerą taip pat žada atvykti ir skandalingasis SEL lyderis Egidijus Dragūnas su kompanija. Neseniai atlikėjas išreiškė gan aršią savo nuomonę, skirtą Vilniaus merui dėl Johno Lennono paminklo, Lukiškių aikštėje.

„Baltijos baleto grupė“ tiki, kad šiuolaikinio baleto spektaklio pagal „The Beatles“ muziką premjera padės įsivyrauti taikai, o didžiausias dėmesys bus skiriamas tik vaizdui scenoje“, – šypteli M.S. Šimulynaitė.

Svarbiausias  „Saulės smūgio“ atsiradimo „kaltininkas“ – 1968-aisiais dienos šviesą išvydęs daugeliui puikiai žinomas animacinis filmas „Yellow Submarine“, vaizdžiai pasakojantis apie dviejų pasaulių gėrio ir blogio kovą. Būtent „The Beatles“ vyrukų siurrealistinė kelionė povandeniniu laivu tapo vienu pagrindinių naujojo „Baltijos baleto grupės“ spektaklio motyvų, papildytu Ivano Bunino apsakymo „Saulės smūgis“ elementais.

Kostiumų idėja įkvėpta filmo „Vandenyno gelmės“ iš dokumentinių filmų ciklo „Planeta žemė“. Įvairiausi povandeniniai gyviai atgims medžiagų klostėse ir spalvų paletėse. Spektaklio kostiumų dailininkė – Agnė Jegelavičiūtė.

Nespėjusiems ar netilpusiems, „Saulės smūgis“ bus dar kartą sušoktas spalio 16 dieną.

Daugiau apie artėjantį spektaklį: http://teatroarena.lt/renginys/131

Bilietus galima įsigyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius