Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 18

Bardų festivalyje sudegintoms Kulautuvos ir Paštuvos bažnyčioms paaukota beveik 5 tūkst. Lt

Liepos 13 d. Kulautuvoje vykusio bardų festivalio „Akacijų alėja“ svečiai buvo kviečiami įsigyti laikraštį ir taip prisidėti prie sudegintų Kulautuvos ir Paštuvos bažnyčių atstatymo.
Klebonas Šarūnas Petrauskas su festivalio „Akacijų alėja“ laikraščiu
Klebonas Šarūnas Petrauskas su festivalio „Akacijų alėja“ laikraščiu / Sigitos Matulevičienės nuotr.

Renginio organizatoriai ir bažnyčios bendruomenė nuoširdžiai dėkoja už aukojusiųjų kilnumą. „Laikraščio kaina nebuvo ribojama. Visa sumokėta suma atiteko sudegintų Kulautuvos ir Paštuvos bažnyčių atstatymo fondui. Be to, laikraštyje buvo skelbiami ir paramos sąskaitų numeriai, tad kilnūs žmonės galėjo (ir vis dar gali) pervesti norimą sumą“, – pasakojo festivalio prodiuseris Virgis Stakėnas.

Anot jo, festivalis „Akacijų alėja“ yra neabejingas skaudiems nūdienos įvykiams, o dainuojamosios poezijos žanras atveria ir suartina žmonių sielas, skatina kilniems darbams.

Festivalyje buvo surinkta 4 277,55 Lt. Papildomai Kulautuvos bažnyčiai paaukota 400 Lt, Paštuvos bažnyčiai – 300 Lt. Iš viso renginio dieną surinkta 4 977,55 Lt. Iš šios sumos Kulautuvos bažnyčios statyboms atiteks 2 538,77 Lt, Paštuvos bažnyčios statyboms – 2 438,78 Lt.

„Labai dėkoju aukojusiems žmonėms. Nors atstatyti sudegintas bažnyčias reikės labai daug lėšų, tačiau tokios sėkmingos akcijos padeda kaupti Kulautuvos ir Paštuvos bažnyčių atstatymo fondą“, – sakė klebonas Šarūnas Petrauskas. Anot jo, šiais metais bus pradėti Paštuvos bažnyčios statybos ir Kulautuvos bažnyčios projekto rengimo darbai. 

Festivalio laikraštį galima perskaityti interneto svetainėje www.akacijualeja.lt. Laikraščio skaitytojams skirti atlikėjų atsakymai į festivalio rengėjų klausimus, naujausios žinios apie Kauno rajono kultūros padangę, naująjį kompaktinį diską ir kita įdomi, niekur neskelbta informacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius