-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 05 22

Bistrampolis pradeda vasaros sekmadienių festivalį

Pradedant šiuo, daugelis ateinančių sekmadienių Bistrampolio dvare bus šventiški. Čia pasirodys Lietuvos, Brazilijos ir Italijos muzikos atlikėjai, o šį sekmadienį XVII-ąjį dvaro festivalį pradės Ieva Narkutė su „Visomis meilės taisyklėmis" – koncertu ir pasidalijimu asmeniškomis istorijomis bei atradimais.
Bistrampolio festivalio akimirka
Bistrampolio festivalio akimirka / Organizatorių nuotr.

„Jau dešimtmetį esame atradę šį festivalio formatą: atsirenkame populiarius ir įdomius atlikėjus, parenkame lankytojams tinkamą savaitgalio pabaigos laiką. Tad sekmadienio popietę į dvarą atvykę Panevėžio, Vilniaus, Kauno, kitų didžiųjų Lietuvos miestų lankytojai čia randa visą dvaro patirtį: gerą koncertą, atgaivą gamtoje, gardžius pietus ar vakarienę. Jie aplanko Knygnešių koplyčią, muziejų, pasigroži apylinkėse besiganančiais danieliais, pajodinėja žirgais", – sakė festivalio organizatorius, dvaro vadovas kunigas Rimantas Gudelis.

Ievos Narkutės pradėtą festivalį birželio pradžioje pratęs „Subtilu-Z" su koncertu, skirtu Tėvo dienai. Paskutinį birželio sekmadienį dvare geriausias savo dainas ir naujus singlus dainuos Jurga ir jos grupė. Liepos pabaigoje Bistrampolis lankytojus sukvies išgirsti braziliškos gitaros akordų, kuriuos savo kūriniuose išgauna šios šalies atlikėjas Eduardo Agni. O rugpjūtį festivalis pradės nuo Bistrampolio dienos – rugpjūčio 3-ąją bus pažymėta istorinė 1863-ųjų sukilimo Bistrampolio kautynių diena.

„Dvaro šeimininkų palikuonis Tadeušas Bistramas kuria dokumentinį filmą apie šį sukilimą ir vieną iš jo vadų – kunigą Antaną Mackevičių. Jau antrus metus minėdami Bistrampolio kautynių dieną šįmet per šventę turėsime filmo „Paberžė – nepaklusniųjų lizdas" premjerą, Bistrampolio konkūrų taurę ir Lietuvos trombonų projekto su Loreta Sungailiene koncertą", – vardijo R.Gudelis.

Festivalis tęsis Jūratės Miliauskaitės akustiniu koncertu „Keliaujanti laike" paskutinį rugpjūčio sekmadienį ir beveik visą rugsėjį. Vienas iš rugsėjo koncertų bus skirtas šeimoms, tai – poeto Sigito Gedos eilės vaikams ir ne vaikams, atliekamos vyrų grupės „Quorum". Rugsėjo 15-ąją pasirodys Evelina Sašenko su Vygantu ir styginių kvartetu, o festivalio uždaryme koncertuos „Domo Emigrantes" iš Italijos.

„Lietuvoje vasaros festivalių gausa jau yra tokia didelė, kad kiekvienas organizatorius turi ieškoti savo veido, išskirtinumo. Mūsiškis – tai, kad lankytojams suteikiame dvaro kultūros, muzikos ir gamtos derinį. Koncertai paprastai baigiasi 18:30, tad įvairių šalies miestų gyventojai spėja jais užbaigti savo savaitgalį ir grįžti namo, pasisėmę įspūdžių. Tai, kad lankytojų skaičius ir toliau auga, rodo, jog esame atradę tinkamą formatą", – kalbėjo dvaro vadovas R.Gudelis. Pernai Bistrampolio festivalis pritraukė apie 3800 žiūrovų ir klausytojų. Iš viso per metus dvarą aplanko 25tūkst. Lietuvos ir užsienio turistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius