Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 19

Didžiausio Latvijos festivalio „Positivus“ organizatoriai: šiais metais žadame daug pokyčių

Melomanų pamiltas, Latvijos pakrantėje jau 11-us metus skaičiuojantis „Positivus“ festivalis, vyksiantis liepos 14–17 dienomis, ir šiais metais surinko įspūdingą „line up'ą“. Nuo „Alt–J“, „The Lumineers“, „Pixies“ iki Ellie Goulding, „Grandmaster Flash“ bei daugybės kt. Tiesa, organizatoriai žada, kad šis festivalis bus kitoks. Apie tai – 15min pokalbis su festivalio įkūrėju Girtsu Majorsu.
Akimirkos iš „Positivus 2016“ festivalio / Gyčio Vidžiūno nuotr.
Akimirkos iš „Positivus 2016“ festivalio / Gyčio Vidžiūno nuotr.
„Positivus“ alaus degustacija / Festivalio organizatorių nuotr.
„Positivus“ alaus degustacija / Festivalio organizatorių nuotr.

Pernai „Positivus“ atšventė 10–metį. Tai buvo vieni stipriausių metų festivalio istorijoje. Ar tai reiškia, kad šią vasarą galite šiek tiek pailsėti?

– Tiesą sakant, visiškai priešingai (juokiasi). Praėjus 10–ajam festivaliui supratome, kad turime atsinaujinti.

Norime kiek pakeisti įprastą festivalio erdvę – tiems lankytojams, kurie čia atvyksta jau keletą metų iš eilės, pasiūlyti kažką naujo, netikėto, įdomaus. Visus metus sukome galvą, kaip tai padaryti, ir intensyviai prie to dirbome.

Be to, kasmet atsiranda vis daugiau naujų festivalių, į Ryga atvyksta vis žymesni atlikėjai. Dirbame labai konkurencingoje rinkoje, tad nėra kada ilsėtis!

Šįmet ir vėl turite daug stiprių pagrindinės scenos atlikėjų – „Alt–J“, „The Lumineers“, „Pixies“ ir k.t. Ar sunku pasaulinio lygio žvaigždes prikviesti į Latvijos pajūrį?

– Tai yra pats sunkiausias uždavinys kasmet, ir ne tik mums, bet ir kitiems festivaliams, nes, kaip jau minėjau, festivalių pasiūla auga visoje Europoje, tampa vis sunkiau pritraukti atlikėjus ir lankytojus. Todėl esame labai laimingi, kad tokios grupės kaip „Alt–J“ pagaliau atvyksta į „Positivus“ – mes juos medžiojome jau ne vienerius metus.

Manau, kad „Alt–J“, kaip ir, beje, „Pixies“ ir „The Lumineers“ yra tos grupės, kurios ypatingai nudžiugins lojalius „Positivus“ lankytojus. Kartu kasmet stengiamės prikviesti ir senąsias legendas, kaip kad „Kraftwerk“ ar Robert Plant, kurie pasirodė ankstesniais metais.

Šiais metais į „Positivus“ atvyksta legendinis hip hopo didžėjus – „Grandmaster Flash“, kuris karjerą pradėjo dar 1970–aisiais ir yra laikomas savo žanro išradėju. Taip pat turėsime daug geros pop muzikos atlikėjų – Ellie Goulding, pop / hip hopo grupę – „Rae Sremmurd“ ir daugybę kt.

VIDEO: POSITIVUS 2016 highlights by Mārtiņš Lūsis

Ne kartą esate minėjęs, kad „Positivus“ kasmet ieško įdomių ir talentingų atlikėjų, kurie yra mažiau žinomi, tačiau turi didelį potencialą užkariauti didžiąsias scenas. Ką iš tokių muzikantų galėtumėte išskirti šiais metais?

– Vienareikšmiškai – „JP Cooper“. Jis šiuo metu jis koncertuoja visoje Europoje ir yra labai sėkmingas atlikėjas.

Taip pat išskirčiau grupę „Teachers“, kurią įkūrė talentingas muzikos kūrėjas. Jų skambesys ypač patiks tiems, kas klauso tokios muzikos, kokią kuria Chet Faker.

Turime vieną psichodelinio folko grupę iš Estijos, kuri jau keliauja po įvairius indie muzikos festivalius Europoje, ir apie juos rašo didieji medijų kanalai. Tai – „Trad.Attack!“. Manau, kad šiuo metu jie yra viena įdomiausių grupių Baltijos šalyse.

VIDEO: JP Cooper - Passport Home (Official Video)

Pakalbėkime apie „formaliąją“ festivalio dalį. Šiais metais siūlote daugiau pasirinkimų įsigyti bilietus – papasakoti apie tai plačiau.

– Taip, šiais metais mes atradome net keletą būdų, kaip festivalį padaryti labiau prieinamą didesnėms ir įvairesnėms grupėms žmonių.

Paaugliams, kurie atvyksta į festivalį su tėvais, bilietas kainuos 50 proc. suaugusio bilieto kainos. Vaikams iki 11-os metų, kaip ir anksčiau, bilietas į festivalį nieko nekainus.

Taip pat siūlome galimybę įsigyti dviejų dienų bilietą: penktadienio ir šeštadienio arba šeštadienio ir sekmadienio. Be to, vidutinė bilieto kaina šiais metais yra mažesnė nei pernai.

Ar festivalis šiais metais turės savo temą ar aprangos kodą?

– Ne, mes nekuriame temų – jas kuria patys lankytojai. Daugybė mados tinklaraštininkų dar iki festivalio pradeda diskutuoti, kas šiais metais bus madinga. Mes nesikišame į šį procesą, tačiau džiaugiamės galėdami tapti jo dalimi.(juokiasi)

Daugiau apie festivalį galite sužinoti čia.

Bilietus į festivalį galite įsigyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius