2015 04 28

Džiazo gurmanams – Juozo Milašiaus solinis koncertas Rūdninkų knygyne

Tarptautinę džiazo dieną, balandžio 30-ąją, 19 val., muzikos gurmanai kviečiami į Rūdninkų knygyną. Čia solo pasirodymą surengs vienas geriausių šalies gitaristų, laisvojo džiazo scenos atstovas Juozas Milašius. Anot kritikų, menininkas, įgijęs tradicinį klasikinės gitaros atlikėjo išsilavinimą, vėliau sulaužė turbūt visus įmanomus grojimo elektrine gitara stereotipus.
Juozo Milašiaus solo
Juozo Milašiaus solo

Gitaristas, kompozitorius ir įvairių performansų autorius, Lietuvos džiazo scenos „enfant terrible“, nacionalinei džiazo kultūrai nusipelnęs žmogus, – taip muzikologai apibūdina J. Milašių. 

Į Lietuvos džiazo padangę jis tarsi viesulas įskriejo 1986-aisiais, būdamas vos tik 17 metų ir pagarsėjo kaip bekompromisiškiausias Lietuvos džiazmenas, turintis aiškias kūrybines nuostatas ir savitą, mūsų krašte nepropaguotą filosofiją. 

Savo muzikoje jis išbandė ir laisvąjį džiazą, ir triukšmo galimybes, ir alternatyvius garso išgavimo būdus, provokuodamas tiek beatodairiškas simpatijas, tiek kategorišką opoziciją. Gitaros pavergtas, šio instrumento galimybes J. Milašius ištyrinėjo grodamas daugiau nei porą dešimtmečių. 

Net dabar, jis nenustoja stebinti kurdamas sistemas ir pats jas laužydamas, į savojo skambesio paieškas įtraukdamas elektroniką bei kompiuterius ir deklaruodamas meilę muzikos instrumentui. „Žiūriu į pasaulį pro gitaros formas“, – taip atlikėjas mato aplinką. Kviečiame pažvelgti į pasaulį jo akimis!

DĖMESIO! Registracija – būtina! Lauksime jūsų skambučių (8-5) 2610266 arba laiškų info@rudninkuknygynas.lt. Bilieto kaina – 11,99 €

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius