-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 02

Elektroninės muzikos duetas „mmpsuf“ į pasaulį paleidžia albumą „Retina“

Vilniečių elektroninės muzikos duetas „mmpsuf“ , kurį sudaro Eglė Sirvydytė (vokalas, akustiniai instrumentai) ir Aivaras Ruzgas (elektronika), į pasaulį paleidžia jau antrąjį albumą, pavadintą „Retina“.
Aivaras Ruzgas ir  Eglė Sirvydytė
Aivaras Ruzgas ir Eglė Sirvydytė / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Eglė Sirvydytė

Savo muzikinę ekspediciją pradėję 2011 metų sausį, pasirodžius pirmajam grupės eksperimentinės muzikos leidiniui „Expeditors“, duetas tęsia savo muzikines keliones ir klausytojų vertinimui pateikia naują penkių kūrinių kompiliaciją, kurią galima išgirsti, nemokamai parsisiųsti ar užsisakyti fiziniu pavidalu iš grupės internetinio tinklapio.

„Pastarieji mūsų metai buvo labai gražūs. Vasarą grojome pačiuose stipriausiuose Lietuvos muzikos festivaliuose, kūrėme dainas ir svajojome apie „Retiną“. Į šį albumą sudėjom pačias gražiausias dainas, tas, nuo kurių patiems šiurpuliai po kūną laksto“ – teigia Eglė, pasakodama, jog beveik visą muziką albumui kūrė ir įrašinėjo namų sąlygomis: „kas norės ir pasistengs, tas išgirs net buto, kuriame gyvenau, ugnį krosnyje, ar paukščių čiulbėjimą paupy. Kiekviena daina – tai atskira istorija, lydima labai asmeniškų vidinių būsenų. Mes patys klausydamiesi tųjų būsenų jaučiame ir prisimename, kad jos truko ilgiau nei dieną ar savaitę. Tai tam tikri vidiniai etapai, kurie laikui bėgant išskamba. O mes ėmėmės juos užfiksuoti ir pasidalinti. Bet nors ir labai asmeniškos, tos būsenos yra visiems pažinios ir atpažįstamos. Kaip ir Grožis. Arba Dievas.“ Mmpsuf, kaip vienas perspektyviausių elektronikos kūrėjų projektų, buvo įtrauktas į šių metų „Note Lithuania“ rinkinį, skirtą Lietuvos muzikos eksportui užsienyje.

E.Sirvydytė – vokalistė, kompozitorė Lietuvos muzikos scenoje pasirodė 2005-iais metais kartu su D.Razausku ir Remigijumi Audiejaičiu. Vėliau Eglė subūrė džiazo grupę (D.Vaštakaitė, M.Perepelica, S.Petreikis, N.Bakula, B.Janauskas), kūrė projekte „Dykumos“ (kartu su P.Adomėnu, D.Strupinsku). Šiandien Eglė koncertuoja kartu su „mmpsuf“ projektu bei rengia akustinius koncertus, kuria muziką spektakliams (G.Ubartaitės modernaus šokio spektaklis „Mono Tyla“, V.V.Landsbergio mono spektaklis „Atėjau, pamačiau, negalėjau“). Aivaras Ruzgas Lietuvos muzikos scenoje paskutinį dešimtmetį pažįstamas iš audiovizualinės muzikos projektų (kartu su G.Labanauskaite, grupe Avaspo), šiuo metu kuria ir koncertuoja mmpsuf duete.

„Mmpsuf“ dalinasi ir gyvais pasirodymais – skirtingose Vilniaus erdvėse gyvai atliekamos dvi albumo dainos: „The Rooms“ ir „The Sailors“.

VIDEO: mmpsuf live (Eglė Sirvydytė): The Rooms

VIDEO: mmpsuf live: The Sailors. Indie Kirtimuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius