Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 17

Festivalis „Bliuzo naktys 2013“ pildo atlikėjų sąrašą

Dvidešimtąjį jubiliejų atšventęs festivalis „Bliuzo naktys“ ir toliau intensyviai ruošiasi šiųmečiam lietuviškajam Vudstokui.
Alvonas Johnsonas
Alvonas Johnsonas / Festivalio „Bliuzo naktys“ organizatorių nuotr.

Ta proga, liepos 5-6 dienomis Lūksto ežero pakrantę Varniuose okupuosianti muzikos ir pramogų šventė pildo savo atlikėjų sąrašą.

„Bičiuliai, jums svarbiausia – nepamiršti piniginės ir palapinės. Mes nenuilsdami rūpinamės, kad muzikinė dalis jūsų nenuviltų“, – sako festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis Blėka.

Taigi, prie amerikiečių dainininkės Danos Fuchs, grupių „Hard Times“, „Mirramaze“ bei „Hilda Blues Band“ jungiasi ir dar keletas bliuzo žvaigždžių.

VIDEO: „Alvon Johnson Blues Band“
Festivalio Bliuzo naktys organizatorių nuotr./Pete'as Brownas
Festivalio „Bliuzo naktys“ organizatorių nuotr./Pete'as Brownas

Viena iš jų – „Alvon Johnson Blues Band“ iš JAV. Universaliausiu šių dienų atlikėju tituluojamas Alvonas Johnsonas yra akivaizdus geriausias pasirinkimas kiekvienai progai. Jis keliauja po pasaulį ir užkrečia žmones savo įspūdingu džiaziniu balsu ir nerealiu sugebėjimu svinguoti. Neįtikėtina, tačiau Alvonas po tą patį pasaulį keliauja ir grodamas su rokenrolo grupe „The Coasters“. Po savo pasirodymų Rusijoje jis tą pačią akimirką buvo paskelbtas bliuzo karaliumi. Ar dar reikia Alvono Johnsono universalumo įrodymų?

„Bliuzo naktyse“ taip pat sulauksime ir Pete'o Browno su Krissy Matthewsas. Prie jųdviejų prisijungs ir grupė. Šių garsių muzikantų bendradarbiavimas prasidėjo pernykščiame festivalyje – fenomenalus britų bliuzo gitaristas Krissy Mattewsas sveikino „Bliuzo naktis“ su dvidešimtuoju gimtadieniu.

VIDEO: Pete Brown, Krissy Mattews & The Band

Tuo tarpu Pete'as Brownas ilgus metus buvo žinomas kaip puikus britų poetas. Jis sukūrė hitus „Sunshine of your love“, „White room“, „I feel free“ ir „Politician“”, o šie atnešė pasaulinę šlovę tokiems atlikėjams kaip Ericas Claptonas, Bobby McFerrinas ar Davidas Bowie. Pernai Pete'as Brownas gavo presitižinį BMI apdovanojimą už milijonines savo dainų perklausas Amerikoje. Tad tik įsivaizduokite, kokia bomba laukia visų „Bliuzo naktų“ svečių.

Didžiule festivalio staigmena taps naujas lietuviškas projektas „Double Harp Attack“. Specialiai „Bliuzo naktims“ jungiasi senosios ir naujosios kartos bliuzo armonikėlistai, jų idėjos ir talentai.

Festivalio Bliuzo naktys organizatorių nuotr./Double Harp Attack
Festivalio „Bliuzo naktys“ organizatorių nuotr./„Double Harp Attack“

Šviežių idėjų atveš ir broliai „Latvian Blues Band“. Juk jų įkvėpimas ateina iš tokių meistrų kaip Elmore James, Robert Johnson, „Howlin’ Wolf“ ir „Little Walter“.

„Latvian Blues Band“ gimtojoje Latvijoje džiugina klausytojus beveik kiekvieną savaitgalį. Juos sutikti galima bliuzo klube „Bite’s Blues Club“, kur scena dalinasi bliuzo tokios žvaigždės kaip Lousiana Red, Bob Margolin, Phil Guy, Carey Bell ir kiti.

VIDEO: „Latvian Blues Band“

Bilietus į „Bliuzo naktis“ platina „Tiketa“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius