-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 11 08

Flamenko gitaros virtuozas C.Pinana šeštadienį su Lietuvos simfoniniu orkestru pristatys naujausią kūrinį

Lapkričio 11 dieną Vilniaus kongresų rūmų scenoje skambės aistringi ispaniški ritmai. Garsios flamenko muzikų šeimos atstovas, flamenko gitaros virtuozas Carlosas Pinana publikai pristatys naujausią savo darbą – siuitą „Rubato“ flamenko gitarai ir simfoniniam orkestrui.
Carlosas Pinana
Carlosas Pinana / Projekto partnerio nuotr.

Įspūdingą kūrinį C.Pinana atliks kartu su perkusininku Migueliu Angelu Orengo ir Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu Cezaro Alvarezo.

Paklaustas, kaip trumpai galėtų apibūdinti flamenko, C.Pinana nedvejoja: „Flamenko – tai skirtingų jausmų derinys, aistra ir stiprybė, džiaugsmas ir liūdesys vienu metu. Tai – gyvenimo būdas, kuriame svarbiausias dalykas yra ritmas. Ritmas iš flamenko muzikantų reikalauja ir didžiausio virtuoziškumo“, – sako gitaros virtuozas.

Projekto partnerio nuotr./Carlosas Pinana
Projekto partnerio nuotr./Carlosas Pinana

Nuo vaikystės apsuptas flamenko muzikos, kurios žinias ir talentą tuomet dar vaikui perdavė garsūs Ispanijoje šio žanro atlikėjai – tėvas ir senelis Pinanos, šiandien C.Pinana – ne tik vienas įdomiausių flamenko kompozitorių ir atlikėjų, bet ir svarbi flamenko judėjimo figūra – dėstytojas, festivalių organizatorius ir po visą pasaulį keliaujantis flamenko muzikos ambasadorius.

Naujausiame savo projekte „Rubato“ C.Pinana išdrįso sujungti du skirtingus žanrus – klasikinę muziką ir tradicinį ispanišką flamenko. Nors tai – muzikos pasaulyje itin retas derinys, žymus gitaristas sako, kad dėl šios priežasties dirbti prie šio kūrinio jam buvo tik dar įdomiau.

Norėjau padaryti kažką naujo, kažką, ko niekas nedarė iki šiol.

„Norėjau padaryti kažką naujo, kažką, ko niekas nedarė iki šiol. Šie stiliai labai skirtingi, bet kartu gali sudaryti įspūdingą visumą“, – įsitikinęs C.Pinana.

Skirtingas patirtis į kūrinį atsineša ir jį atliekantys skirtingų žanrų atlikėjai. „Klasikos muzikantai turi švarų garsą, flamenko atlikėjai – temperamentą. Štai, kodėl jie puikiai dera ir yra nepaprastas malonumas muzikuoti kartu“, – sako C.Pinana.

Po 2017 metų birželį įvykusios pasaulinės premjeros kūrinys jau skambėjo Irkutske (Rusijoje) surengtame muzikos festivalyje „Žvaigždės Baikale“, o lapkričio 11-ąją bus pristatomas ir Lietuvos klausytojams. Ne paslaptis, kad čia C.Pinana sugrįžta jau ne pirmą kartą – panašu, kad iš pietų Ispanijos kilusio muziko šiaurietiškas lietuvių temperamentas negąsdina.

Projekto partnerio nuotr./Carlosas Pinana
Projekto partnerio nuotr./Carlosas Pinana

„Man labai patinka Lietuvos žmonės ir jų charakteris – kaskart tarp mūsų užsimezga puikus ryšys, jie myli ir supranta flamenko muziką“, – sako atlikėjas.

Tad ko gi galima tikėtis artėjantį lietuviško rudens vakarą? „Daug galingos energijos ir, be abejo, jausmų – tai koncerto sėkmės paslaptis“, – įsitikinęs C.Pinana.

Simfoninis koncertas „Carlos Piñana: flamenko gitara“ įvyks lapkričio 11 d. 19 val. Vilniaus kongresų rūmuose.

Bilietai parduodami „Tiketoje“, „Teatrai.lt“ ir Vilniaus kongresų rūmų kasose. Daugiau informacijos – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius