Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 02

Fortepijoninės muzikos virtuozas Emanuele Torquati pasirodys Vilniuje ir Druskininkuose

Tarptautinė menininkų rezidencija DAR kartu su festivaliu „Penkiasdešimt antroji Druskininkų fortepijono vasara“ pristato fortepijoninės muzikos virtuozą Emanuele Torquati, kuris atliks neeilinę programą, pirmą kartą skambėsiančią Lietuvoje.
Emanuele Torquati
Emanuele Torquati / Organizatorių nuotr.

Koncerto programa „Sapnai ir kraštovaizdžiai“ klausytojus nukels į savitus XX amžiaus garsinius peizažus, atskleidžiančius skirtingus kompozitorių komponavimo principus bei jų kūrybinius kelius. Italų pianistas atliks amerikiečių, rusų, austrų-vokiečių ir lietuvių kompozitorių kūrinius.

Pasak festivalio „Penkiasdešimt antroji Druskininkų fortepijono vasara“ organizatoriaus Roko Zubuvo, tai yra unikali proga išgirsti Lietuvoje dar negirdėtus kompozitorių kūrinius bei atrasti naują fortepijoninės muzikos repertuarą.

Į XX amžiaus garsinius sapnus nukels pianistas Emanuele Torquati koncertuose Vilniuje ir Druskininkuose birželio 7-8 dienomis.

Birželio 12 dieną pianistas ves meistriškumo kursus Alytaus muzikos mokyklos mokiniams.

Šiais renginiais prasidės oficialus menininkų rezidencijos DAR ir „Penkiasdešimt antroji Druskininkų fortepijono vasara“ sezonas.

Jau penkiasdešimt antrą kartą Druskininkuose, M. K. Čiurlionio memorialiniuose namuose, atgims didžiojo Lietuvos dailininko ir kompozitoriaus M.K.Čiurlionio daugiau nei prieš šimtą metų sukurta tradicija rengti koncertus klausytojams sėdint sode po obelimis, kuri buvo atgaivinta 1965 metais. Nuo tada kiekvieną vasarą pro pravertą langą vakarais skamba fortepijono muzika. 2017 metais, kaip ir kasmet, M. K. Čiurlionio konkursų laureatai, jaunieji Lietuvos pianistai bei svečiai bei svečiai iš Italijos, Anglijos, Vokietijos ir JAV dalinsis su Druskininkų kurortu savo naujausiais kūrybiniais atradimais.

Šiais metais, rezidencijos programa DAR pristatys įvairius muzikinius projektus, koncertus, performansus, suburdama įvairių pasaulio šalių menininkus: iš Austrijos, Latvijos, Estijos, Italijos, Jungtinės Karalystės ir Lietuvos. Projektai pristatomi Lietuvos ir užsienio šalių auditorijoms.

Tarptautinę menininkų rezidenciją DAR organizuoja Lietuvos kompozitorių sąjunga, remia Italijos kultūros institutas Vilniuje, Lietuvos kultūros taryba ir Asociacija LATGA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius