Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 27

Gatvės muzikos diena – dainuojantys traukiniai, Estija ir Sėkla

Prasidėjo registracija į šių metų Gatvės muzikos šurmulį, kuris vyks gegužės 19 dieną. Apsilankius atnaujintoje GMD svetainėje www.gmd.lt, galima pasirinkti grojimo vietą, užsiregistruoti bei pamatyti kokiuose Lietuvos miestuose dar vyks grojanti šventė.
Vilniuje prasidėjo 11-oji Gatvės muzikos diena
11-oji Gatvės muzikos diena / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Lietuvos 100-mečio proga šiais metais toli nesidairome ir ypatingą dėmesį skiriame Lietuvos miestams ir miesteliams. Taip pat pirmą kartą savo gyvavimo istorijoje apjungiame visas Baltijos šalis į vieną gatvės muzikos ritmą. GMD premjera vyks Estijoje, o Latvija, kaip jau įprasta, prisijungs vėliau. Šiemet GMD dvasią įvardiname šūkiu: „Vienu ritmu!“ – teigia Andrius Mamontovas, šventės idėjos autorius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Andrius Mamontovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Andrius Mamontovas

Vienas iš būdų pasiekti Lietuvą visame jos mastelyje – kovo 28 dieną 13 valandą vyksianti tiesioginė transliaciją į visas Lietuvos bibliotekas iš Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vilniuje. Transliacijos metu Andrius Mamontovas su komanda pristatys šių metų GMD naujienas ir atsakinės į klausimus, kuriuos savo miestelių bibliotekose esantys žiūrovai galės atsiųsti adresu klausimas.lnb.lt.

Kitas visos Lietuvos muzikantus paskatinantis motyvas – dainuojantys traukiniai. Gegužės 19 dieną muzikantams, kurie važiuos ir muzikuos traukiniuose, bus suteikti bilietai su 100% nuolaida. Kryptys, kuriose bus galima muzikuoti, bus paskelbtos vėliau.

Muzikantai taip pat kviečiami atrasti naujas grojimo erdves – geležinkelio stočių peronus. Užpildyti Lietuvą muzika juk taip lengva! Ką ir ruošiasi daryti ilgametis GMD partneris – info centras „Caffeine“, iki GMD paleisiantis Baltojo Kiro ir kitų buvusių ir esamų GMD muzikantų „Unplugged“ koncertus.

Lietuvos 100-mečio proga į tradicinę finalinę „Drum2gether“ eiseną jungsis ir garsiausias šalies krepšinio aistruolis Sėkla su būgnu, savo kompanija ir visomis Lietuvos atributikomis. Eiseną vakare kursiantys „Afrikos būgnai“ dieną praleis Rotušės aikštėje mokydami vaikus būgnų mušimo meno.

Taip pat Vilniaus GMD dalyvius ir žiūrovus pamalonins ta proga susikuriantis Gatvės maisto kampas Gedimino prospekte, o sielos maistą žada K.Sirvydo skveras, kuris laikinai bus pervadintas a.a. Vytauto Kernagio vardu. Čia rinksis bardai, bus prekiaujama lietuviškomis vinilinėmis plokštelėmis, vyks diskusijos, gyvi muzikiniai pasirodymai. Visi susirinkusieji minės šalies dainiaus gimimo dieną ir primins, kad „mūsų dienos kaip šventė!“ Dienai pasibaigus, veiksmas persikels į naktį veiksiančius Vilniaus muziejus, kur šventę pratęs „Muziejų naktis“.

Daugiau informacijos – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius