-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 07 07

Geriausiu „Saulės žiedo“ folkloro ansambliu pripažintas portugalų kolektyvas

Vėlų ketvirtadienio vakarą baigėsi šešias dienas Šiauliuose šurmuliavęs VII tarptautinis folkloro konkursas-festivalis „Saulės žiedas“. Finalinio koncerto pabaigoje paaiškėjo, kurios šalies folkloro ansamblis laimėjo 1500 eurų vertės „Grand Prix“. Didysis prizas šiais metais atiteko kolektyvui „Grupo Etnográfico de Areosa“ iš Portugalijos.
Konkurso-festivalio „Saulės žiedas“ nugalėtojų apdovanojimas
Konkurso-festivalio „Saulės žiedas“ nugalėtojų apdovanojimas / Žanetos Bytautienės nuotr.
Temos: 2 Šiauliai Folkloras

Portugalijos atstovams tai jau nebe pirmas laimėjimas „Saulės žiedo“ konkurse-festivalyje. Jie ant nugalėtojų pakylos lipo jau trečiąjį kartą. Liepos 3–4 dienomis vykusioje „Saulės žiedo“ konkursinėje programoje ansamblis buvo pripažintas geriausia instrumentinės muzikos bei geriausia tradicinio folkloro šokėjų grupe.

„Grupo Etnográfico de Areosa“ yra portugalų tradicinių šokių, muzikos ir dainų ansamblis, saugantis ir skleidžiantis Vianos regiono tradicijas, ritualus ir papročius. Viso festivalio metu kolektyvas publiką stebino linksmais tradiciniais šokiais, muzika, aktyvumu, pozityvumu ir margaspalviais, pačių siūtais tautiniais kostiumais, kurie nesikeičia nuo XIX a. Tai tikriausiai ir papirko vertintojus.

„Portugalijos ansamblis, mano manymu, buvo vienas aktyviausių ir draugiškiausių festivalio kolektyvų. Labai su jais susidraugavom, laikydavomės vieni kitų kaip šeima. Konkurso metu stengėmės nepraleisti nei vieno jų pasirodymo. Pasibaigus jų pasirodymams didžiausi plojimai ir šūksniai visada būdavo iš mūsų“, – portugalų pergale džiaugėsi delegacijos gidai-savanoriai Rolandas Erniulis ir Gintarė Varanavičiūtė.

Baigiamojo koncerto metu taip pat buvo įteikti specialūs prizai. Už stilizuoto folkloro populiarinimą komisijos pirmininkės Zitos Kelmickaitės apovanojimas atiteko ansambliui „Cherkaschanka“ iš Ukrainos. Žiūrovų simpatijų prizą pelnė liaudies šokių ansamblis „Venzelya“ iš Rusijos, Penzos. Už tradicijų puoselėjimą prizas buvo įteiktas ansambliui „Golden Bridge“ iš Turkijos.

Iš viso festivalyje dalyvavo folkloro ansambliai iš 12 valstybių: Brazilijos, JAV, Lenkijos, Suomijos, Latvijos, Portugalijos, Ukrainos, Turkijos, Rusijos, Indijos, Slovakijos ir Lietuvos. Pirmą kartą „Saulės žiede“ savo etnografiniu paveldu dalinosi folkloro atlikėjai iš trijų naujų šalių – JAV, Brazilijos ir Portugalijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius