Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 27

Gintaras Rinkevičius: ir toliau stengsiuosi rūpintis savo įkurtu orkestru

Trečiadienį Kultūros ministerijai paskelbus konkursą į Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro (LVSO) vadovo pareigas, muzikos gerbėjai susirūpino, ar dar vienai naujai kadencijai ryšis ir toliau vadovauti savo įkurtam orkestrui maestro Gintaras Rinkevičius.
Gintaras Rinkevičius
Gintaras Rinkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„O kaip jūs galvojate? Aš juk esu simfoninio orkestro, kurį pats sukūriau, dirigentas. Taip, ruošiuosi!“, – paklaustas, ar ruošiasi dar penkerius metus rūpintis LVSO, užtikrintai atsakė G.Rinkevičius, šiuo metu repetuojantis Maskvoje, kur Maskvos Didžiajame teatre diriguos operą „Turandot“.

Maestro pabrėžė, kad kas penkeri metai Kultūros ministerijos skelbiamas konkursas yra „natūralus dalykas“ ir žiniasklaidos sukeltas ažiotažas yra neprasmingas.

Paklaustas, ar nepavargo grumtis su finansiniais ir kitais sunkumais, apie kuriuos LVSO vadovas ne kartą užsiminė per spaudos konferencijas, G.Rinkevičius neslėpė optimizmo.

„Stengiamės visus sunkumus nugalėti ir savo darbais parodyti, kad galime sukurti gerus meninius rezultatus. Manau, kad darbų rezultatai matosi, o jei kas nemato – tegul pasižiūri į istoriją, – paragino Nacionalinės premijos laureatas. – Aš esu lietuvis, gyvenu Lietuvoje ir toliau stengsiuosi rūpintis orkestru, o kaip seksis, žiūrėsim.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius