Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 05

Grupė „Skinny Puppy“, sužinojusi, kad jos dainos naudojamos Gvantanamo kaliniams kankinti, atsiuntė JAV vyriausybei sąskaitą

Jau ne kartą skelbta, kad amerikiečiai Gvantanamo kalėjime naudoja muziką kalinių kankinimui – metalo, pop ar net vaikiškos dainos valanda po valandos leidžiamos visu garsu, kad kankinamieji palūžtų.
„Skinny Puppy“
„Skinny Puppy“ / „Wikimedia Commoms“ nuotr.

Amerikiečiai „Metallica“, sužinoję apie jų dainų populiarumą kankinimams, paprašė jų kūrinių nebenaudoti. O kanadiečiai „Skinny Puppy“ žengė dar toliau – kaimyninės šalies vyriausybei atsiuntė sąskaitą už neteisėtai panaudotas jų dainas.

„Mes girdėjome, kad mūsų muzika buvo panaudota tokiems tikslams mažiausiai keturis kartus. Todėl pagalvojome, kad būtų gera mintis nusiųsti sąskaitą JAV vyriausybei už mūsų muzikines paslaugas“, – sakė grupės įkūrėjas cEvinas Key.

Jis taip pat pripažino, kad nesijaučia gerai, jog jų muzika naudojama kankinimams. „Mes niekada nerėmėme tokių veiksmų. Kadangi mes kuriame nerimą keliančią muziką, galime įtarti, kad ji gali būti panaudota keistiems tikslams. Tačiau tai mums nepatinka“, – kalbėjo cEvinas Key.

VIDEO: „Skinny Puppy“ - Illisit

Grupė savo būsimą albumą nusprendė pavadinti „Weapons“ (liet. „Ginklai“) – kaip protestą JAV praktikai Gvantanamo kalėjime.

JAV prezidentas Barackas Obama praėjusią savaitę pažadėjo šiemet uždaryti Gvantanamo kalėjimą. Tą patį jis buvo žadėjęs prieš šešerius metus.

Išėję į laisvę Gvantanamo kalėjimo kaliniai pasakoja, kad Bruce'o Springsteeno hitas „Born in the U.S.A.“ metų metus kas rytą naudojamas kaip žadintuvas. „Rage Against the Machine“ daina „Killing in the Name Of“ taip pat buvo itin mėgstama kalėjimo prižiūrėtojų – ji visu garsu buvo grojama kone kasdien. „Rage Against the Machine“ gitaristas Tomas Morello buvo vienas iš muzikantų, pareikalavusių JAV atskleisti dainų, kurios naudojamos kaip kankinimo priemonė, sąrašą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius