Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 29

Gytis Ambrazevičius ir Grupė pristato dainą mistiniu pavadinimu „42“

2016 metais išleidę debiutinį albumą „Mano miestas“, post dainuojamosios poezijos kolektyvas sugrįžta su nauju kūriniu - „42“. Pasak grupės, tai ilga ir kontempliatyvi kelionė į save, kurią praturtina režisierės Gretos Griniūtės režisuotas ir „Sheep media“ komandos nufilmuotas vaizdo klipas.
Gytis Ambrazevičius ir Grupė / Kadras iš klipo
Gytis Ambrazevičius ir Grupė

Pasak grupės vokalisto Gyčio, šį kūrinį visą laiką sekė nepaaiškinamų sutapimų ir nelaimių šleifas. „Nors netikiu tokiais dalykais, tačiau nuolatinės ligos, nelaimės, netgi mirtys kiekvieną kartą prisilietus prie šio kūrinio priverčia susimąstyti. Tačiau atrodo jog išleidus klipą tai baigėsi“, – sakė jis.

VIDEO: Gytis Ambrazevičius ir Grupė - 42 (gyvai)

Pasak klavišininko Tomo Usovo, „42“ jam visada atrodė viena geriausių Gyčio dainų, todėl labai džiugu, jog pagaliau pavyko ją įkūnyti ne tik audio, bet ir video pavidalu. „Kūrinys man artimas tuo, jog visada prijausdavau bliuzui, ir nors „42“ negalima priskirti bliuzo žanrui, dainos harmonija su juo yra gana tampriai susijusi. Taip pat tai vienas pirmųjų mūsų grupės žingsnių labiau elektrifikuoto, kartais ir truputį pinkfloydiško skambesio linkme, didele dalimi gitaristo Haroldo Liumparo dėka“ – teigė Tomas.

„Čia panašiai, kaip su mergina – juk per pirmą pasimatymą nesakysi: „Aš tave myliu ir noriu tave vesti“. Reikia laipsniškai link to eiti“ (Haroldas Liumparas).

Pats Haroldas, tik šiais metais prisijungęs prie grupės, paklaustas kaip jam pavyksta pajausti ne tik kada groti, bet ir kada negroti, buvo atviras: „Reikia suprasti dainos subtilumą ir nugalėti individualizmą. Tada ir ateina suvokimas. Čia panašiai, kaip su mergina – juk per pirmą pasimatymą nesakysi aš tave myliu ir noriu tave vesti. Reikia laipsniškai link to eiti“.

Šiai nuomonei pritaria bosinės gitaros partijos subtilumus atskleidžiantis Lukas Norkūnas. „Kūrinys ilgas ir jam reikalingas vystymas. Girdint žodžius, pamažu, jo eigoje įsijaučiant, suvokiant tematiką, kuri dvelkia kosmoso šalčiu, tiesiog užkonservavau tą atominę energiją panaudodamas sumažintą penktą laipsnį“.

Tuo tarpu perkusininkas Martynas Nugaras nedaugžodžiauja: kūrinį „42“ yra įdomu groti, nes yra ką veikti grojant – su Luku turim taškų, kuriuos reikia kartu pagauti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius