Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 08

Į Kauną atkeliauja Baltijos Balkanų muzikos karavanas su šuniu Pička

Rugsėjo 9 d. Kauno kavinėje „Kultūra“ pirmą kartą mieste pilna sudėtimi gros „„Baltic Balkan DJs“ DJs“ kolektyvas – trys vyrai ir legendinis šuo, vardu Pička.
Baltic Balkan Dj's
Baltic Balkan Dj's / „Baltic Balkan Dj's"
Temos: 2 Kavinė Muzika

„Pasak legendos, trys  skrybėlėti vyrai nuo kalnų nusileido prieš penkerius metus tam, kad pakeistų nuobodų Baltijos šalių klubų pasaulį. Vienas už grandinės vedėsi prijaukintą mešką, kitas – rankoje nešė butelį su skaidriu skysčiu, o užantyje turėjo stebuklingą gintarinio šuniuko Pičkos portretą. Trečias tempė sunkų lagaminą su įrašais, nupirktais buvusioje Jugoslavijoje“, – šmaikščiai renginį pristato organizatoriai.

„Baltic Balkan DJs“ šalies klubuose ir festivaliuose pradėjo tikrą Balkanų, klezmerių bei čigoniškos muzikos madą. Jei anksčiau lietuviai tokią muziką galėjo išgirsti nebent Emiro Kusturicos filmuose ar per Gorano Bregovičiaus koncertus, vyrukai įrodė, kad ji puikiai tinka ir vakarėliams. Kartu su šlakeliu rakijos ji sudaro tikrą sprogstamą mišinį.

Daugelio festivalių dalyviai

Turėdami grojimo roko grupėse, vyno rūsių kūrimo ir vizualinio meno studijų patirtį, „Baltic Balkan DJs“ užsuko nepakartojamą švenčių suktinį. Neilgai trukus, juos koncertuoti kvietėsi visų didžiųjų Lietuvos miestų ir pajūrio klubai. Šiandien jie gali didžiuotis savo pasirodymus surengę „world“ muzikos klubuose Niurberge, Vysbadene, Kopenhagoje, Šoprone, o artimiausiu metu net kelis pasirodymus surengs Paryžiuje ir Ženevoje.

„Baltic Balkan DJs“ jėgą suprato ir festivalių rengėjai – debiutavę dabar jau istoriniame „B2Gether“, šiandien pamišę didžėjai jau turi „Volt“, „Yaga“, „Labadaba“, „Satta Outside“ apyrankes.

Jiems teko atidaryti „Jewish Culture Festival“ (Krokuvoje), sudalyvauti „Les Nuits Blanches“ (Amjene, Prancūzijoje), o taip pat viename didžiausių Europos daugiakultūrinių festivalių „Volt“ Vengrijoje, kur trio asmeniškai susitiko su savo herojais „Mahalai Rai Banda“, „Parno Graszt“ ar pačio Emiros Kusturicos sukurtu „The No Smoking Orchestra“. Dabar jau iširę „Inculto“ nepasididžiavo „Baltic Balkan DJs“ pakviesti „apšildyti“ savo paskutinio koncerto, o Goranas Bregovičius savo koncerto Vilniuje metu klausė: „Kas tie vaikinai su šuniuko paveikslu?“.

Lietuviški skrabalai ir polkos

„Baltic Balkan DJs“ nepamiršta ir savo šalies melodijų – jų „miksuose“ galima išgirsti ir lietuviškus skrabalus, polką ar autentiškus litvakų klezmerius.

„Susilaižykite ūsus, pabalnokite žirgą – jūsų laukia nepakartojamas susitikimas su „Baltic Balkan DJs“ po kurio galbūt jums bus truputį gėda, bet tikrai linksma. Įėjimas į renginį tik su ūsais! Juos galite užsiauginti, nusipiešti, užsiklijuoti arba netgi išsitatūruoti. Patekimas į beprotiškų balkaniškų šokių vakarą nemokamas“, – kviečia renginio organizatoriai.

Kas: „Baltic Balkan DJs“
Kur: kavinė „Kultūra“, Kauno paveikslų galerija, Donelaičio g. 16
Kada: rugsėjo 9 d., 23 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius