Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 27

Į virtualią „Muzikos salė | Gyvai“ sceną žengia atlikėjas Kazimieras Likša ir Aistė Smilgevičiūtė su grupe „Skylė“

Šio pavasario tradicija tapęs muzikinis renginys „Muzikos salė | Gyvai“ kviečia balandžio mėnesį išlydėti su kokybiška lietuviška muzika. Į AGATA LT sceną šią savaitę lipa atlikėjas Kazimieras Likša ir visiems gerai pažįstamas muzikinis Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ tandemas.
Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“
Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Kovo mėnesį startavęs, analogų Lietuvoje neturintis renginys „Muzikos salė | Gyvai“ atvėrė koncertavimo galimybę scenos išsiilgusiems atlikėjams, kurie karantino metu neapleido savo misijos – kurti muziką. Kiekvieną antradienį ir penktadienį 20 val. AGATA LT „Youtube“ kanale su muzikos pasiilgusiais klausytojais jie dalinasi savo naujausia kūryba.

Balandžio 27 dieną „Muzikos salė | Gyvai“ scenoje – muzikantas, dainų ir tekstų autorius Kazimieras Likša, kuris yra paruošęs ne tik klausytojų pamiltus hitus, bet ir naujas dainas iš dar nepasirodžiusio albumo „Metamorfozės“. Šis albumas atspindės visas būtinas gyvenimo permainas, kurios yra tarsi žingsnis į geresnį rytojų ir kitokį savęs atradimą.

„Šis albumas man asmeniškai yra labai svarbus. Esminis albumo kūrinys – daina „Pasikeisk“, padiktavo visą albumo tematiką. „Metamorfozės“ kalba apie pokyčius, kuriuos kartais tenka išgyventi – nors jie tikrai nelengvi, šios permainos būtinos, norint suprasti, kas mes tokie norime būti, kokį pavyzdį tikimės rodyti savo šeimai ir draugams. Ypatingai šiuo metu, kai internetas yra pilnas neapykantos ir susiskaldymo, mums reikia rasti stiprybės savyje. Jeigu kada bus sunku – atsiremkite į muziką“, – mintimis dalinasi K.Likša.

Atlikėjas pasakoja, kad tarp savo sukurtų albumų jis jaučia svarbų emocinį skirtumą, o „Metamorfozės“ išryškina brandos, pasitikėjimo savimi etapą.

„Aš labai norėjau, kad šitas albumas būtų brandus ne tik savo skambesiu, bet ir tekstine išraiška bei muzikine linija, kuri skambėtų didingai ir užtikrintai. Noriu jaustis užtikrintai, nors esu linkęs į abejones ir analizes, kurios nuveda net į savojo kelio pamato sudrebinimus. Tai iš esmės reikalinga, bet kartais norisi pradėti tikėti savimi, tas šis albumas man būtent toks – užtikrintas. Tačiau ir čia lieka mano stilistika, juk kam bandyti kažkuo apsimesti“, – samprotauja K.Likša.

Savaitės pabaiga skirta folklorinius motyvus šiuolaikinėje muzikoje mėgstantiems klausytojams, scenoje – Aistė Smilgevičiūtė su grupe „Skylė“, kurių kūryba apima ne tik lyrines, bet ir griežtesnio roko kompozicijas, folklorines nuotaikas ir art-roko elementus. Kiekvienas grupės albumas - tarsi ilgametražis muzikinis pasakojimas pasirinkta tema.

„Mūsų grupei yra svarbus poetiškas dainos tekstas ir turinys. „Muzikos salė | Gyvai“ virtualioje scenoje pristatysime naujausią mūsų grupės albumą „Gervaza dūzgės“, kurį galima pavadinti roko opera“, – sako A.Smilgevičiūtė.

Atlikėjai pasakoja, kad naujausi kūriniai nuo kitų skiriasi savo tematika ir muzikiniu audiniu. „Gervaza dūzgės“ yra pirmasis grupės albumas, kuris yra sukurtas žemaitiškai ir jo skambesyje daug dėmesio skiriama variniams pučiamiesiems.

„Šį kartą albumo tema – kultūriniais sluoksniais turtingas Platelių kraštas Žemaitijoje. Visi dainų tekstai sukurti žemaitiškai. „Gervaza dūzgėse“ veikėjus į pagrindinį įvykių sūkurį įvelia ne itin laiminga Gervazo ir Zifrinos meilės istorija“, – pasakoja grupės „Skylė“ nariai.

„Muzikos salė | Gyvai“ koncertų cikle iki pat gegužės pabaigos, antradieniais ir penktadieniais 20 val. AGATA LT „Youtube“ kanale dar skambės: Bjelle, Deeper Upper, Gintė, CinAmono, Andrius Kaniava, Gabrielė Vilkickytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius