-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 22

Iškilmingu Petro Geniušo koncertu atidaryta „Vaidilos klasika“

Trečiadienio vakarą atgaivintame istoriniame „Vaidilos teatre“ įvyko debiutinio sezono atidarymo koncertas. Renginio metu skambėjo Petro Geniušo atliekamas fortepijono rečitalis: Ludwigo van Beethoveno ir Frédérico Chopino kūriniai.
Projekto „Vaidilos Klasika“ atidarymo akimirka
Projekto „Vaidilos klasika“ atidarymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

„Kartais dar tenka išgirsti nuomonių, jog Lietuvoje yra taip ar anaip, o štai užsienyje – geriau. Šiuo atveju galiu drąsiai pasakyti, kad „Vaidilos teatro“ salė bus niekuo ne prastesnė nei tokio lygio kamerinės muzikos salės užsienyje. Čia puiki akustika, išvystyta infrastruktūra, turime nuostabius instrumentus“, – džiaugėsi projekto „Vaidilos klasika” meno vadovas bei pianistas Darius Mažintas.

Projektas „Vaidilos klasika“ – prieš pusę metų Dariui Mažintui ir jo kolegai, teatro direktoriui Gediminui Jankui gimusi idėja atgaivinti senas kultūrines tradicijas menančią „Vaidilos teatro“ salę. D.Mažintas pabrėžė, kad istorinis vietos palikimas įpareigoja stengtis dėl kokybės: „Pirmiausia dirbame dėl auditorijos – be klausytojų tai būtų tiesiog gražus, bet sustingęs kultūrinis paveldas, o publikos akyse šioje vietoje gims menas, muzika.“

„Vaidilos teatro“ salė taps naujais namais kamerinės muzikos atlikėjams. Kadangi simfoninės muzikos kolektyvai Lietuvoje jau turi savo pasirodymų vietas, „Vaidilos teatre“ nuspręsta rengti solinės muzikos pasirodymus, kviesti kamerinės muzikos duetus ir chorus. Šio sezono akcentai – iki Naujųjų metų planuojami „Grammy“ nominantų pasirodymai: Andriaus Žlabio ir ukrainiečio Andrejaus Puškariovo koncertai. Taip pat teatro scenoje pasirodys „Baltijos gitarų kvartetas“, Merūnas Vitulskis su kamerine programa, ir daugelis kitų garsių vardų.

„Atidarymas reikšmingas ir tuo, kad sostinėje atsirado nauja vieta, kuri bus išties atvira jauniems talentingiems atlikėjams rengti savo pasirodymus“, – padėti jauniesiems kūrėjams patekti į rampos šviesą žadėjo Darius Mažintas.

400 sėdimų vietų turinčioje, pačioje Vilniaus širdyje įsikūrusioje „Vaidilos teatro“ salėje ir daugiau kaip prieš šimtmetį rinkdavosi inovatyviausi to meto muzikos atlikėjai. Dariaus Mažinto teigimu istorinė salė pasirinkta atsižvelgiant į istorinę, architektūrinę bei kultūrinę jos vertę: „Kaip ir per šiuos „Vaidilos teatro“ atgimimo metus, taip ir beveik prieš 120 metų, šioje salėje vyko įvairūs koncertai, privatūs renginiai, teatro spektakliai. Teatro erdvė visuomet turėjo ypatingą reikšmę Lietuvos menininkams ir muzikantams, o šiandien ji atvira dar didesnėms kūrybinėms galimybėms.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius