Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 30

Jaunosios Kretingos pianistės iš Paryžiaus grįžo su apdovanojimais

Paryžiaus rusų kultūros centro salėje, išsiskiriančioje savo prabanga bei puikia akustika, balandžio 23–26 dienomis vyko Aleksandro Skriabino konservatorijos organizuotas XII tarptautinis pianistų konkursas. Dvi lietuvaitės iš Kretingos meno mokyklos – antrokė Vaiva Mitkutė ir trečiokė Marija Guščiūtė – į Lietuvą grįžo su garbingais apdovanojimais.
Jaunosios pianistės Vaiva Mitkutė ir Marija Guščiūtė su mokytoja ir komisijos pirmininku
Jaunosios pianistės Vaiva Mitkutė ir Marija Guščiūtė su mokytoja ir komisijos pirmininku / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Paryžius

Konkurse įvairiose amžiaus grupėse varžėsi apie 120 pianistų iš Italijos, Vokietijos, Portugalijos, Slovėnijos, Prancūzijos, Austrijos, Turkijos, Japonijos, Korėjos, Uzbekistano, Kazachstano bei Rusijos. Mergaitės iš Kretingos buvo vienintelės ne tik iš Lietuvos, bet iš viso Pabaltijo. Tačiau konkurentų gausa jų neišgąsdino: komisijai paskelbus rezultatus, V.Mitkutė buvo apdovanota antros, o M.Guščiūtė trečios vietos diplomais.

Jaunąsias pianistes paruošusi bei į kelionę lydėjusi mokytoja Kilnutė Skripkauskienė džiaugiasi mergaičių pasirodymais.

„Sulaukėme gerų įvertinimų ne tik iš žiuri, bet ir iš kitų konkurso dalyvių. O tai visada džiugina. Tokie laimėjimai tarsi patvirtina, kad mūsų komanda eina tikrai gera linkme. Komanda mes vadiname mokytojų, tėvų ir vaikų bendras pastangas“, – sakė mokytoja.

Kelionė, žinoma, neapsiribojo vien pasirodymu, juk Paryžius – vienas gražiausių miestų pasaulyje.  Kretingiškiai aplankė Versalio rūmus, Triumfo arką, pražingsniavo Eliziejaus laukais iki pat Luvro, pabuvojo Eifelio bokšto viršūnėje, bet didžiausią įspūdį mergaitėms paliko apsilankymas Disneilende – vaikų svajonių šalyje.

Vieną popietę nuvykus į legendomis apipintą Monmartro rajoną – prancūzų menininkų meką,  bevaikščiojant siauromis jaukiomis gatvelėmis, dėmesį patraukė fortepijono garsai, sklindantys iš vieno italų restorano. Mergaitės netruko pasinaudoti proga ir surengė improvizuotą pasirodymą, po kurio sulaukė plojimų ir pagyrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius