Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 12

Jubiliejinį būgnų ir perkusijos festivalį, vykstantį Ukmergėje, aptemdė jos organizatoriaus Sauliaus Auglio patirta avarija

Ilgąjį savaitgalį Ukmergėje viešintis 10-asis tarptautinis būgnų ir perkusijos festivalis „Ukmergė 2011“ prasidėjo skaudžia nelaime. Avarijoje sunkiai sužalotas festivalio organizatorius, Lietuvos teatro ir muzikos akademijos dėstytojas Saulius Auglys. Jis atsidūrė reanimacijoje. Į nelaimę patekusį automobilį vairavusio Ukmergės kultūros centro vairuotojo Gedimino Graužinio būklė dar sudėtingesnė.
X būgnų ir perkusijos festivalis Ukmergėje
X būgnų ir perkusijos festivalis Ukmergėje / Juozo Kamensko nuotr.

Nukentėjusiųjų artimųjų ir draugų žiniomis, avarija įvyko ketvirtadienį ryte, iš karto po to, kai vienas iš festivalio organizatorių ir dalyvių Saulius Auglys šių metų programą pristatė Lietuvos televizijos tiesioginėje laidoje „Labas rytas“.

Pajudėję iš Vilniaus tiesiai į Ukmergę 41 metų S.Auglys ir dar du kartu automobiliu vykę vyrai šio miesto nepasiekė: pakeliui, Širvintų rajone, įvyko skaudi avarija, kurioje du iš mašinoje buvusių vyrų patyrė itin sunkias traumas.

Policijos duomenimis, skaudi avarija įvyko apie 9 val. ryto, kai Ukmergės kultūros centro vairuotojo automobilis „Citroen Berlingo“ automagistralės Vilnius–Panevėžys 47-ajame kilometre, ties posūkiu į Družus, rėžėsi į miškovežį MAN. 

Muzikantas ir dėstytojas S.Auglys atsidūrė reanimacijoje. Tai, kad jo būklė nuo ketvirtadienio nepasikeitė ir tebėra sunki, šeštadienį 15min.lt patvirtino jo sužadėtinė.

Automobilį vairavęs 47 metų G.Graužinis nuo ketvirtadienio yra komos būklės, per avariją jam lūžo kaukolė, ranka, buvo perdurtas plautis.

Nukentėjusieji gydomi vienoje iš sostinės ligoninių, kur juos iš avarijos vietos nugabeno greitosios medicinos pagalbos ekipažas.

Vardą turintis renginys

Netikėta skaudi nelaimė sujaukė festivalio rimtą – teko keisti programą. Pirmąją festivalio dieną kartu su aktoriumi Rolandu Kazlu bei akordeonistu Kaziu Stonkumi turėjo pasirodyti ir S.Auglys. Sužinoję apie avariją menininkai ilgai sprendė, ką daryti. Galiausiai nutarta vis dėlto surengti pasirodymą. Sužeistą S.Auglį, turėjusį vakare groti marimba, pakeitė fleitininkas Andrius Radžiukynas.

Juozo Kamensko nuotr./Atlikėjai
Juozo Kamensko nuotr./Atlikėjai

Nors nelaimė festivalio rengėjus ir dalyvius sukrėtė, programa vyksta kaip buvo suplanuota.

X tarptautinis būgnų ir perkusijos festivalis šiemet Ukmergėje vyksta kovo 10-13 dienomis. Per keturias dienas pažinti unikalią muzikos sritį šiemet žiūrovus kviečia Lietuvos, Vokietijos, Italijos, Danijos, Lenkijos, Latvijos ir Šveicarijos muzikantai. Per dešimt metų festivalis užsiaugino žiūrovus, kurie gausiai susirenka ne tik į koncertus, bet ir į meistriškumo pamokas.

Susidomėjusieji dar gali spėti į likusius koncertus.

Kovo 12 d., šeštadienis

Meno mokyklos Muzikos skyrius (Vienuolyno g. 7, Ukmergė)

14 val. Festivalio koncertas vaikams. Dalyvauja: Trakų, Grigiškių ir Pabradės ir Ukmergės meno mokyklų auklėtiniai. Koncertas nemokamas.

Ukmergės kultūros centras (Kauno g. 8, Ukmergė)

18 val. Festivalio džiazo koncertas. I-oje dalyje – Heinz von Moisy (Vokietija) ir Jazz trio koncertas: Dmitrij Golovanov (fortepijonas), Vytis Nivinskas (kontrabosas), Jan Maksimovich (saksofonas). II-a dalis – „Mockūnas-Anderskov Quartet“ (Lietuva, Danija, Suomija): Liudas Mockūnas (saksofonas), Jacob Anderskov (pianinas), Eugenijus Kanevičius (kontrabosas), Tuomas Ojala (mušamieji).

Kovo 13 d., sekmadienis

Ukmergės kultūros centras (Kauno g. 8, Ukmergė)

12 val. Festivalio koncertas visai šeimai. Gediminas Laurinavičius ir B. Dvariono muzikos mokyklos mokiniai.

18 val. Festivalio uždarymo koncertas. I-a dalis – Ludwig Albert (Belgija) ir Tarptautinis perkusinis kvartetas: Antonio Santangelo (Italija), Edgars Saksons (Latvija), Sergey Buranov (Baltarusija), Stanislaw Skoczinskij (Lenkija). II-a dalis – Trio „Vein Press“ (Šveicarija) koncertas: Michael Arbenz (pianinas), Thomas Lähns (kontrabosas), Florian Arbenz (mušamieji).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius