-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 10 16

Jubiliejų švenčiančios „Trys panteros“: „Trims moterims tiek metų išbūti kartu – irgi menas“

Trys solistės – Rasa Juzukonytė, Nomeda Vilkanauskaitė ir Raimonda Tallat-Kelpšaitė – prieš dešimtmetį drauge atlikusios „Ispaniškąjį bolero“ renginio vedėjo ekspromtu buvo pakrikštytos „Trimis panteromis“. Ir ką gi – žavusis sopranų trio Lietuvos publiką jau kviečia į savo jubiliejinius koncertus.
„Trys panteros“
„Trys panteros“ / Asmeninio archyvo nuotr.

Pasirinkusios populiariausias arijas iš G.Bizet, C.Gounod, G.Puccini operų, ištraukas iš operečių ir miuziklų, dainininkės nenutolo nuo savo mėgstamo žanro. Jubiliejiniai „Panterų“ pasirodymai – tai net ir publiką kartu niūniuoti skatinantys popuri, trunkantys kur kas ilgiau nei viena arija. O tai, kaip juokiasi viena iš „Panterų“ R.Juzukonytė, pareikalauja nemažai fizinių pastangų. Tačiau šiuos pasirodymus su valstybiniu pučiamųjų instrumentų orkestru „Trimitas“ ji vadina tikra švente.

Asmeninio archyvo nuotr./„Trys panteros“
Asmeninio archyvo nuotr./„Trys panteros“

Koncertai, kurie  įvyks spalio 20 d. 17 val. Alytaus kultūros ir komunikacijos centre, spalio 28 d. 16 val. Šiauliuose – „Saulės“ koncertų salėje ir gruodžio 19 d. 19 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje, „Trys panteros“ parengė visiškai naują programą, į kurią įtraukė tik vieną seniai atliekamą ir jas subūrusį bei išgarsinusį kūrinį – tą patį „Ispaniškąjį bolero“. Tik šįkart jam akompanuoja pučiamųjų orkestras.

„Trimitas“ – labai lankstus kolektyvas, – sako ne pirmus metus kaip solistė su juo koncertuojanti R.Juzukonytė. – Orkestro vyriausiasis dirigentas Ugnius Vaiginis itin kūrybingas, muzikantai profesionalūs, todėl džiaugiamės, turėdamos galimybę išplėsti savo repertuarą, surasti įdomesnių atlikimo formų ir klausytojus nustebinti visiškai nauju skambėjimu.“

Pirmą kartą su pučiamųjų orkestru pasirodysiančios „Panteros“ džiaugiasi, kad muzikantai neužgožia nei jų balsų, nei žavesio ir dainuodamos mėgaujasi nuo kolektyvo sklindančia gera energija. Tad galima sakyti, kad pirmaisiais smuikais dūdų orkestre groja „Panteros“?

„Kad tik vyrai neįsižeistų, bet ko gero...“ – nusikvatoja juodaplaukė solistė.

„Trys panteros“ dešimt metų gyvuoja be didelės reklamos, nuosavo vadybininko, ne taip dažnai pasirodo per televiziją, tačiau publikos iki šiol mylimos ir laukiamos. Tą jau įrodė pirmasis sėkmingas rugsėjį vykęs jubiliejinis koncertas Marijampolėje. Kažkada nė nesvajojusios, kad viena atlikta daina operos solistes suburs ilgam, dainininkės iki šiol stebisi savo populiarumu. Kita vertus, kaip sako R.Juzukonytė, profesionaliai atliekamos gražios muzikos visada smagu paklausyti ir jaunesniems, ir pagyvenusiems žmonėms. Ir tikrai netiesa, kad Lietuvoje publika vertina tik televizinių projektų garsinamas grupes – jei „Panterų“ klausytojams nereikėtų, jos seniai būtų išsibėgiojusios.

Galbūt kai kas ir taip stebisi, kaip pakankamai skirtingų charakterių moterys taip ilgai koncertuoja kartu. Juk, kaip rodo kad ir ekspromtu sugalvotas pavadinimas, jos nėra vien tik švelnios murkiančios katytės.

„Mes būnam visokios, – patvirtina R.Juzukonytė. – Kaip ir visos moterys. Kai reikia, ir pasiginčijam, pakritikuojam viena kitą, kartais pasikarščiuojam, bet viskas – vardan bendro tikslo. O šiaip sutariame labai gerai. Vis dėlto trims moterims tiek metų išbūti kartu irgi menas.“

Koncertai įvyks:

2012 m. spalio 20d. 17 val.,
Kultūros ir komunikacijos centras, Alytus
(Pramonės g. 1B, Alytus)
Bilietus platina www.bilietai.lt

2012 m. spalio 28d. 16 val.,
"Saulės" koncertų salė, Šiauliai
(Tilžės g. 140 , Šiauliai)
Bilietus platina www.bilietupasaulis.lt

2012m. gruodžio 19d. 19val
Kauno valstybinė filharmonija
(L. Sapiegos g. 5, Kaunas)
Bilietus platina www.tiketa.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius