-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 07 29

Jurga Šeduikytė: „Pažadu festivalyje „Vilnius Music Week“ ne tik dainuoti, bet ir su visais pažindintis“

Praėjusiais metais nedrąsiai per „Sostinės dienas“ startavęs festivalis „Vilnius Music Week“, šiemet rugsėjo 6-8 dienomis žada su trenksmu pasitikti rudenį.
Jurga Šeduikytė
Jurga Šeduikytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kai pradėjome festivalį, buvo neramu, ar sudominsime grupes dalyvauti, nes muzikantai festivalyje groja be honorarų. Tačiau čia dalyvaudami, jie gali save parodyti ne tik publikai, bet ir atvykstantiems užsienio muzikos profesionalams. Šiemet sulauksime dar daugiau svečių – iš beveik dešimties šalių atvyksta muzikos apžvalgininkai, kritikai ir kiti muzikos pasaulio atstovai, – intrigavo festivalio „Vilnius Music Week“ direktorius Lauras Lučiūnas. – Šiais metais festivalis ypatingą dėmesį skirs kaimynams, nes būtent kaimyninės šalys greičiausiai pastebi mūsų atlikėjus. Nuo pat registracijos pradžios puolė registruotis Baltarusijos grupės, taip pat koncertuos latvių, estų, rusų, ukrainiečių ir kitų šalių atlikėjai.“

„Vilnius Music Week“ muzikantai sostinėje iki sutemų koncertuos keturiose scenose – prie Lietuvos nacionalinio dramos teatro, V.Kudirkos aikštėje, Žemaitės skvere ir Lukiškių aikštėje. O sutemus gyva muzika persikels į klubus ir kavines.

„Jau dešimtą kartą vyksiančiose „Sostinės dienose“ laukia didžiausias muzikos maratonas. Smagu, kad šiais metais „Vilnius Music Week“ sulaukė didelio tarptautinio dėmesio. Kartu su festivalio organizatoriais 7 valandas sėdėjome ir klausėmės panorusių čia koncertuoti grupių – klausytojai iš tiesų išgirs daug įdomių įvairių stilių atlikėjų, – žadėjo „Vilniaus festivaliai“ direktorius Remigijus Merkelys. – Be šio festivalio atlikėjų, „Sostinės dienose“ įvyks trys didieji koncertai Katedros aikštėje. Atidarymo koncerte pasirodys broliukai latviai „Brainstorm“, šeštadienį gros dar niekada Lietuvoje nebuvę britai „Touch and Go“, o sekmadienį, po penkerių metų pertraukos, klausytojų lauks „Antis“ su nauja programa „Baisiai džiugu“.

Šiais metais „Vilnius Music Week“ koncertuos ne tik muzikinę karjerą pradedančios grupės ir atlikėjai, bet ir jau patyrę muzikos asai. Viena jų – Jurga Šeduikytė su grupe.

VIDEO: Festivalio "Vilnius Music Week" pristatymas

„Šiais metais su grupe apkeliavome daug festivalių, tačiau „Vilnius Music Week“ pažadu būti ne tik scenoje, bet ir aktyviai pažindintis su jo dalyviais. Man atrodo, kad per festivalius svarbiausia ir yra susipažinti su naujais žmonėmis bei pamatyti, ką naujo daro seni tavo pažįstami“, – mintimis pasidalijo J.Šeduikytė.

Per pirmąjį „Vilnius Music Week“ festivalį pasirodžiusi grupė „The Perfect Pill“ buvo pastebėta ne tik Lietuvos, bet ir užsienio muzikos profesionalų.

„Mes pernai nepatingėjome ir šauniai padirbėjome. Mus pastebėjo, nes mes aktyviai reiškėmės ir su visais bendravome. Šis festivalis suteikia progą grupei parodyti save ir į savo pasirodymą pakviesti kuo daugiau žmonių“, – sakė grupės narys Germanas Skoris.

Sėkmė pernai lydėjo ir dalyvavimui specialiai nesiruošusią grupę „Without letters“.

„Mus, grojančius „Lofte“, pastebėjo latviai ir pakvietė pagroti jų klube, Rygoje. Po šio pasirodymo patekome į Talino muzikos savaitę, o šiemet buvome pakviesti groti festivalio „Positivus“ scenoje“, – sėkmės istoriją pasakojo grupės narys Adomas Narkevičius.

Organizatoriai primena, kad grupių registracija dar tęsiasi – visos norinčios dalyvauti grupės ir atlikėjai gali registruotis iki rugpjūčio 5 d. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius