Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 02

„Kamanių šilelis“ kviečia į albumo „Namai“ pristatymo koncertus

Šį penktadienį, kovo 3 d.20 val.„Keistuolių teatre”,eksperimentinio folko grupė „Kamanių šilelis” gerbėjus kviečia į naujojo albumo„Namai” pristatymo koncertą. O kovo 11 d., Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną,albumo pristatymo koncertas vyksKaune, svetainėje „Largo”.
Grupė „Kamanių šilelis“
Grupė „Kamanių šilelis“ / Tomo Ivanausko nuotr.

Antrasis grupės „Kamanių šilelis” albumas „Namai” – tarsi filosofinė ir muzikinė kelionė, savotiška pastarųjų dvejų metų grupės retrospektyva. Jame vyrauja brandesnės mintys ir temos, muzika kuriama kryptingiau nei pirmajame albume „Viskas teka”, atrandant savitą estetiką bei vėlei atsigręžiant į lietuvišką tradiciją. „Kamanių šilelis” toliau grynina savo stilių ir pateikia dainas viską vienijančiame filosofiniame kontekste, kuris aprėpia namų tematiką.

Šiame muzikiniame albume tarsi keliamas klausimas – kas šiandien yra namai? Ar namais turime vadinti fizinę vietą, vietovę, gimtą šalį, o gal tai yra vidinė būsena? Kur mūsų namai? Kur telkiasi mano, kaip lietuvio pasaulis? Tai ne tik individualaus, bet ir lietuviško identiteto paieška.

Dainose – Kamilės Gudmonaitės, poeto Donaldo Kajoko ir lietuvių liaudies tekstai, apipinti šiuolaikiniais indie motyvais bei tradiciniais lietuvių ir kitų kultūrų instrumentais – dambreliais, sitara, didgeridoo.

Albumas buvo išleistas praėjusią savaitę ir jau susilaukė daugybės komplimentų tiek iš klausytojų, tiek iš muzikos apžvalgininkų.Kaip rašo portalas „Mano muzika”, „Kamanių šilelis“ niekada nesiekė užkariauti masių, koncertuoti arenose ar tapti festivalių headlineriais. Šis duetas Lietuvoje visada turėjo savo klausytoją, bet niekada netapo radijinių hitų kalviais. Ir tokios startinės pozicijos grupės nariams Kamilei ir Mantui atriša rankas – jie tiesiog neturi jokio poreikio pataikauti plačiajam klausytojų ratui. Būtent originalumas ir nepataikavimas labiausiai ir žavi klausant jų naujo albumo „Namai“.

Švelnus, akustinis, vietomis nemažai folk motyvų turintis įrašas – labai šiltas, mielas ir dažnai šypsotis verčiantis darbas. Klausydamas jo kartais skęsti lyrikoje ir pasineri į svajas, o kartais (pavyzdžiui skambant dainai „Jeigu tu nori surast“) prisimeni grupę „Nizlopi“, imi judėti į taktą ir išgirsti Gruzijoje itin pamėgtą instrumentą kazu bei lengvus bytbokso garsus.

Šis albumas stebina ir sužavi nesumeluotu nuoširdumu. Labai švelnus, trapus ir mielas įrašas – tikrai vertas Jūsų ausų. Būdamas toks grynas ir nekomercinis jis niekada nepretenduots laimėti apdovanojimų, tačiau būtent dėl savo grynumo ir švelnumo jis neabejotinai atras vietą Jūsų fonotekoje.

Beveik 6 metus gyvuojantis aktorių duetas į jau apšalusias muzikines širdis grąžino saulę. Su „Namais“ pavasaris į Lietuvą ateis tikrai greičiau. Patikėkite, mes tikrai nemeluojame”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius