Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 14

Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ švenčia 50-metį

Lapkričio 22 d., antradienį, 18 val. Kauno Valstybinėje filharmonijoje vyks šventinis koncertas, skirtas pučiamųjų instrumentų orkestro „Ąžuolyno“ kūrybinės veiklos 50-mečiui.
Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“
Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ / Kaunas.lt nuotr.

Svarbiausia jubiliejui skirto renginio idėja – parodyti, koks „Ąžuolynas“ yra dabar, atskleisti plačias pučiamųjų instrumentų orkestro galimybes.

Duoklė bus atiduota originaliai pučiamųjų muzikai, pristatyti operiniai, džiazo, pramoginiai kūriniai. Koncerte su orkestru dainuos Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė Raminta Vaicekauskaitė, savo dainas atliks  Linas Adomaitis, solo su orkestru gros „Ąžuolyno“ orkestro muzikantai Albinas Gražulis (trombonas), trimitininkai Vytautas Ramančiūnas ir Vytautas Bložė, dainuos Kauno berniukų ir jaunuolių choras „Varpelis“ (meno vadovas Ksaveras Plančiūnas), šoks orkestro merginų choreografinė grupė (vad. S.Kazlauskienė). Dirigentai – Ričardas Kukulskis, V.Ramančiūnas bei Petras Tadaras.

Orkestro istorija

Orkestras 1961 m. buvo įkurtas prie Vytauto kultūros ir poilsio parko. Vadovu ir pirmuoju dirigentu tapo Česlovas Šidlauskas. Nuo 1973 metų orkestrui suteiktas „Ąžuolyno“ vardas.

Vėlesniais kūrybinės veiklos metais kolektyvui vadovavo Jonas Lechavičius, Aloyzas Marcinkevičius, Marijonas Daunoravičius, Juozas Kučiauskas, Petras Tadaras, Vytautas Ramančiūnas. 

Prie vyriškos pūtikų kompanijos 1979-aisiais tuometinio vadovo J.Kučiausko iniciatyva prisijungė merginų choreografinė grupė. Šiuo metu šokėjomis rūpinasi choreografė Stefanija Kazlauskienė. Grupė ne tik puošia lauko eisenas, bet taip pat ruošia atskirus originalius pasirodymus, kuriuos orkestras įtraukia į savo koncertines programas. Šiuo metu „Ąžuolynui“ vadovauja Remigijus Žarėnas.

Asocijuojasi su Kaunu

Daugeliui „Ąžuolynas“ visų pirma asocijuojasi su Kauno miesto vardu. Ir ne be pagrindo – pagrindinė orkestro veikla susijusi su miesto poreikiais. Valstybinėse bei miesto šventėse, garbingų miesto svečių sutikimuose, sporto šventėse bei varžybose neapsieinama be muzikinio pučiamųjų instrumentų akcento. Orkestras Kauną reprezentuoja tiek kituose Lietuvos miestuose, tiek užsienyje vykstančiuose festivaliuose ir šventėse. Kolektyvo veiklos spektras platus – nuo eisenų miesto gatvėmis iki solinių koncertų.

Orkestras aktyviai palaiko glaudžius kūrybinius ryšius su kitų šalies miestų pučiamųjų instrumentų orkestrais, kitais meno kolektyvais, kūrėjais ir atlikėjais, rengia bendras koncertines programas.

Orkestras nuolatinis Lietuvos ir Kauno miesto dainų švenčių, respublikinių ir tarptautinių pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatų, konkursų ir festivalių dalyvis. Todėl šiandien galima drąsiai teigti, kad Orkestras ir jo kūrybinė veikla yra neatskiriama ir labai reikšminga Kauno miesto ir Lietuvos muzikinio gyvenimo dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius