Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 18

Ketvirtajame Kėdainių „Broma Jazz“ – vestuvės

Per ketverius metus kėdainiečiai įrodė savo atsidavimą džiazui – įkurtas džiazo orkestras, atidaryta vienintelė Baltijos šalyse Džiazo gatvė, kolektyvai į Kėdainius užsuka vis tankiau, koncertų vis dažnėja. Visų šių įvykių centre – ketverius metus vykstantis festivalis „Broma Jazz“, kuriantis naują Kėdainių miesto legendą.
Muzikos festivalis „Broma Jazz“
Muzikos festivalis „Broma Jazz“ / Organizatorių nuotr.

Šįmet organizatoriai atsisakė dviejų dienų veiksmą vadinti festivaliu, bet kviečia į savotišką iškylą – nuo šiol festivalis vyks kas antrus metus, pasikeisdamas su Kėdainių krašte gimusio poeto, rašytojo, Nobelio premijos laureato Česlovo Milošo festivaliu, o džiazo gerbėjų alkį malšins kitokiomis muzikos porcijomis.

Ko gali prireikti iškyloje? Giedro dangaus, jaukaus pledo ir draugijos. Tuo turėsite pasirūpinti patys. O „Broma Jazz“ komanda pakvies į keturis koncertus tradicinėse erdvėse – Mikalojaus Daukšos bibliotekos kiemelyje, restorane „Grėjaus namas“ ir Daugiakultūriame centre. Viena iš festivalio staigmenų – vestuvės.

„Tiesiog gražus sutapimas: pirmajame mūsų festivalyje susipažinusi pora prabėgus ketveriems metams nutarė susituokti. Ir šie kėdainiečiai mielai savo šeimos pamatus padės mūsų festivalio metu. Tai labai gražus ir prasmingas mūsų renginio akcentas“, – sakė vienas organizatorių Dovydas Sagaitis. Ceremonija vyks 14 val. Džiazo gatvėje.

Iškyla prasidės rugpjūčio 20 dieną, šeštadienį, 15 val. Mikalojaus Daukšos bibliotekos kiemelyje. Šioje scenoje − Kauno bigbendas ir šių metų Birštono džiazo festivalio numylėtinis Jievaras Jasinskis su grupe „Reinless“. „Nesirūpinu, kaip įvardyti savo muziką, kuriu nevaržydamas vaizduotės“, − tuomet žiniasklaidai pasakojo J.Jasinskis.

Organizatorių nuotr./Muzikos festivalis „Broma Jazz“
Organizatorių nuotr./Muzikos festivalis „Broma Jazz“

„Broma Jazz“ yra šio kolektyvo krikštatėvis. Debiutavęs prieš dvejus metus, „Reinless“ iki šiol išlieka vienu įdomiausių įvykių ramiame mūsų šalies muzikos gyvenime. „Reinless“ sąjunga su Kauno bigbendu buvo itin palankiai sutikta Birštone ir šis retas reiškinys įvyks Kėdainiuose. Pavadinimas, išverstas į lietuvių kalbą, reiškia „nežaboti“. Su tokia kūrybine energija scenoje muzikuoja Jievaro scenos bičiuliai.

Apie kitą iškylos svečią galima parašyti monografiją arba apibūdinti tokiais epitetais, kaip Lietuvos džiazo akademikas, virtuozas, mokytojas. Tai kelis metus lauktas svečias Kėdainiuose, nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, saksofonininkas Petras Vyšniauskas. Jam taip pat akomponuos Kauno bigbendas. Šių dviejų džiazo veteranų pokalbis vyks 17 val. bibliotekoje.

Organizatorių nuotr./Muzikos festivalis „Broma Jazz“
Organizatorių nuotr./Muzikos festivalis „Broma Jazz“

„Broma Jazz“ išlaikys dar vieną tradiciją – improvizacijų sesiją restorane-viešbutyje „Grėjaus namas“. Į šį improvizuotą nuotykį palydės „The Proof trio“, kuriame groja kėdainietis Paulius Vaicekauskas.

Sekmadienį iškyla kraustysis į Daugiakultūrį centrą. Į Kėdainius grįžta „Broma Jazz“ bičiulis, pianistas, penkiolika metų gyvenantis ir kuriantis Dubline, Gediminas Karkauskas. Melomanams jis pažįstamas iš savo trio su Gražina Pukaite, jie pasirodė festivalyje prieš dvejus metus. Dabar Gediminas pasirodys kitokiame amplua – solo. Jo programos − „Tribute to Monk“ ir „Trubute to Bud Powel“ − teigiamai įvertintos kritikų, verčia naują G.Karkausko veiklos puslapį.

Vienas jo ir G.Pukaitės kūrybinių proveržių įvyko 2015 m. Gedimimo ir Ginos grupė su legendiniu Airijos gitaristus Louisu Stewartu surengė koncertus Dublino nacionalinėje filharmonijoje, kituose Airijos miestuose. Naujausias dueto projektas dienos šviesą išvys jau kitais metais.

Antrosios iškylos dienos kamerinis „pasibuvimas“ vyks Daugiakultūriame centre, išsyk po vėlyvų pusryčių − 13 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius