-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 08

Klaipėdiečių choras „Cantare“ iškovojo prizą prestižiniame konkurse Ispanijoje

Praėjusią savaitę Klaipėdos kultūros centro Žvejų rūmų mišrus mėgėjų choras „Cantare“, vadovaujamas Artūro Dambrausko, sugrįžo iš Ispanijos, kur tradiciniame, jau 58-ąjį kartą surengtame, tarptautiniame habanerų ir polifonininės chorinės muzikos konkurse Torevjechos mieste iškovojo III vietą polifoninės muzikos kategorijoje.
Choras "Cantare" tarptautiniame konkurse skynė laurus.
Choras "Cantare" tarptautiniame konkurse skynė laurus. / Choro nuotr.

Anot choro vadovo, šis įvertinimas yra didžiulis pasiekimas, ypač atsižvelgiant į konkurentų pajėgas. Šiuosyk konkurse, vykusiame liepos 23-29 d., dalyvavo šešiolika chorų iš viso pasaulio: Ispanijos, Korėjos, Kinijos, Venesuelos, Serbijos, Latvijos ir kitų valstybių. Pageidaujantieji dalyvauti konkurse chorai turi įveikti griežtą išankstinę atranką.

Aukščiausius komisijos vertinimus pelniusiems dalyviams skiriami apdovanojimai už geriausiai atliktas habaneras bei polifonijas, įteikiama nacionalinė bei savivaldybės premijos, savo favoritą išsirenka publika. Visi apdovanojimai turi ir piniginę išraišką. „Cantare“ pelnė 2000 eurų prizą. 

Klaipėdiečių choras konkurse atliko tris habaneras ir du polifoninės muzikos kūrinius: Giedriaus Svilainio „Žuvų mįsles“ ir „Cantare“ vizitine kortele tapusią Roberto Varno aranžuotą žemaičių liaudies dainą „Lek‘ gervė“. Vadovaujantis konkurso nuostatais, parinktas repertuaras turi būti su folkloro elementais.

Konkursas, Torevjechos savivaldybės organizuojamas jau 58 metus ir pripažįstamas reikšmingiausiu miesto kultūros renginiu, turi gilias tradicijas. Jis sulaukia didžiulio atlikėjų bei publikos susidomėjimo, yra transliuojamas per vietinę televiziją. Interviu jai davė ir „Cantare“ vadovas A. Dambrauskas. 

Trečiąjį dešimtmetį gyvuojantis choras „Cantare“ yra surengęs daugybę koncertų, sėkmingai dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose Austrijoje, Italijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Latvijoje. Pernai tarptautiniame chorų konkurse Makedonijoje choras aplenkė 19-a varžovų ir iškovojo pirmąją vietą. Už puikius pasirodymus svetur „Cantare“ pelnė garbingą Lietuvos liaudies kultūros centro ir Pasaulio lietuvių dainų šventės fondo apdovanojimą – „Aukso paukštę“.

Choro „Cantare“ Torevjechoje atliktas kūrinys „Lek‘ gervė“ (nuo 2:34 min.):

VIDEO: Premios de la 58ª Edición Certamen Internacional de Habaneras y Polifonía de Torrevieja

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius