-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 25

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras minės Pasaulio Operos dieną

Ribojamų valstybės subsidijų ir augančio populizmo laikais opera, kaip meno rūšis, turi ieškoti naujų kelių, kaip atskleisti savo aktualumą ir vietą visuomenėje. Po vienuolikos sėkmingų Europos Operos dienų rengimo metų asociacija „Opera Europa“, kurios nariu neseniai tapo ir Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras, kartu su „OPERA America“ ir „Ópera Latinoamérica“ savo rudens konferencijoje Strasbūre ir Karlsrūhėje 2019 m. spalio 25-ąją pirmąkart pristato kaip Pasaulinę operos dieną. Iniciatyvos tikslas – parodyti, ką opera teikia žmonėms, bei kelti šios meno formos vertės suvokimą.
„Don Žuanas“
„Don Žuanas“ / Olesios Kasabovos nuotr.

Pasaulinės operos dienos idėja atsirado po ilgų apmąstymų ir paruošiamojo proceso, pradėto dar pasauliniame Madrido operos forume. „Opera Europa“ pristatė šį projektą 2019 m. kovo mėnesį Milane vykusiame lėšų rinkimo forume, rinkodaros ir komunikacijos forume bei Generalinėje asamblėjoje savo pavasarinėje konferencijoje Antverpene.

Pasaulinė operos diena – tai diena, kai „Opera Europa“ nariai ar jai nepriklausantys teatro profesionalai kartu su operos mėgėjais pagerbia bei propaguoja plačiajai visuomenei šios ypatingos meno formos vertę.

Olesios Kasabovos nuotr./„Don Žuanas“
Olesios Kasabovos nuotr./„Don Žuanas“

Pasauline operos diena neatsitiktinai buvo pasirinkta spalio 25-oji: tai nemirtingosios operos „Karmen“ kompozitoriaus Georges Bizet bei daugelio operečių autoriaus Johanno Strausso (jaunesniojo) gimimo diena. Be to, šių metų spalio 25-ąją asociacija „OPERA America“ pradeda minėti savo 50-mečio sukaktį, o asociacijos „Opera Europa“ narių atstovai renkasi į eilinę rudens konferenciją. Šios konferencijos tema – „Statome tiltus“ – atspindi naujosios šventės tikslus, nes Pasaulinės operos dienos metu statomi tiltai tarp žemynų, tarp operos kompanijų, tarp operos ir bendruomenių.

„Opera Europa“ yra pagrindinė Europos profesionalius operos teatrus bei operos festivalių rengėjus jungianti asociacija. Šiuo metu ji vienija daugiau kaip 200 įvairaus dydžio profesionalaus scenos meno įstaigų iš 43 skirtingų valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius