Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 15

Knygų mugės „Muzikos salės“ scenoje – naujausių albumų pristatymai

Vilniaus knygų mugėje vasario 25 – 28 dienomis įsikursiančioje „Muzikos salėje“ Lietuvos atlikėjai pristatys naujausius savo albumus. „Muzikos salės“ scenoje gyvais pasirodymais bus pristatyta kelios dešimtys pastarųjų metų muzikinių darbų. Dalis atlikėjų šiame renginyje surengs ir dar niekur nepristatytų, ką tik išleistų savo albumų premjeras.
Grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“
Grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ / Harmonijos Tamošiūnaitės nuotr.

Per keturias dienas „Muzikos salėje“ įvyks daugiau nei 40 muzikinių pasirodymų. Apsilankę šioje Vilniaus knygų mugės erdvėje galės mėgautis gyvais koncertais, išgirsti naujus žinomų atlikėjų darbus bei susipažinti su dar tik debiutuojančių kūrėjų skambesiu.

Naują albumą „#BLCK“ pristatys koncertiniam turui po Lietuvą besiruošiantis Donatas Montvydas. Vienas profesionaliausių ir ryškiausių populiariosios scenos atlikėjų tesi savo pažadą ir gerbėjams kas mėnesį pristato po naują dainą iš šio albumo. „Muzikos salėje“ lauks neeilinė proga gyvai išgirsti naujausius Donato Montvydo kūrinius.

Atlikėja Ieva Narkutė pristatys metų pradžioje išleistą koncertinį albumą, pavadinimu „Ieva Narkutė sutinka Lietuvos valstybinį simfoninį orkestrą“. Praėjusių metų pabaigoje įvyko anšlaginiai jos ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertai, kurie buvo profesionaliai įrašyti ir sudėti į trečiąją atlikėjos kompaktinę plokštelę.

Džiazo mylėtojų lauks Dainiaus Pulausko ir grupės išleidžiamo dvidešimtmečio albumo premjera. Vienas reikšmingiausių ir aktyviausių Lietuvos džiazo kolektyvų „Muzikos salėje“ pristatys albumą „The Best of 20 Years“. Dvigubame albume – rinktinės Dainiaus Pulausko kompozicijos, skambėjusios prestižiniuose Europos, Azijos, Afrikos ir Šiaurės Amerikos džiazo festivaliuose. O džiazo trio „The Ditties“, atliekantis ankstyvojo svingo stiliaus muziką, pristatys ką tik išleistą, grupės vardu pavadintą debiutinį albumą. Retro spalvų ir energingų merginų vokalų pasirodymas nukels publiką į ketvirtąjį dešimtmetį.

Video interviu su Dainium Pulausku ir grupe apie dalyvavimą „Muzikos salėje“:

VIDEO: Dainius Pulauskas su grupe MUZIKOS SALĖJE 2016 pristatys 20-mečio albumą

Premjerą „Muzikos salės“ lankytojams surengs ir archajišką folklorą bei šiuolaikinės muzikos ritmus savo kūryboje pinanti grupė „Žalvarinis“.

Jie pristatys visiškai naują albumą „Teka“, kuriame skamba ne tik lietuvių, bet ir ukrainiečių, latvių bei šiuolaikiškai aranžuotos gruzinų liaudies dainos.

Šio studijinio grupės darbo įrašuose dalyvavo džiazo muzikantai iš Gruzijos, Ukrainos bei Jungtinių Amerikos Valstijų.

Su nauja kompaktine plokštele scenoje supažindins dainų kūrėjas, poetas Domantas Razauskas ir garsų kolekcionierius, multi instrumentalistas Saulius Petreikis. Po galybės koncertų, beveik pamišėliškų improvizacijų, meditacijų, kelionių ir solinių albumų šie atlikėjai išleidžia bendrą albumą „Tarp juodų ir baltų debesų“.

Andrius Mamontovas „Muzikos salėje“ nudžiugins vinilo skambesio mėgėjus. Gyvu pasirodymu jis pristatys naujausio savo albumo „Degančios akys“ vinilinę plokštelę. Naujausius savo albumus, kurie buvo išleisti per pastaruosius metus, scenoje pristatys grupės „Saulės kliošas“, „Keymono“, „Bix“, „Arbata“, „Jazz Island“ kolektyvas bei iš turo po Europą parvyksiantys „Deepper Upper“. Šviežiausiais savo studijiniais darbais taip pat dalinsis Jurga Šeduikytė, Vidas Bareikis, Gerai Geraiir su ir po didžiausius Europos muzikos industrijos festivalius klajojanti grupė „Garbanotas Bosistas“.

Video interviu su „Garbanotu Bosistu“ apie dalyvavimą „Muzikos salėje“:

VIDEO: „Garbanotas Bosistas“ kviečia į „Muzikos salę“ Knygų mugėje

„Muzikos salėje“ klausytojai galės susitikti ir su viena ryškiausių, gausiai tituluota atlikėja Monika Linkyte. Ji gyvai pristatys pirmąjį savo albumą „Walk With Me“. Su debiutiniais albumais taip pat gyvai supažindins poproko grupė „The Roop“, „smagio“ ritmais į sceną prasiveržę „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ bei nauja etnoinstrumentalisto Donato Bielkausko ir perkusininko Viktoro Rubežo grupė „Esatis“.

Grupė „ba.“ su gerbėjais dalinsis nauja savo programa „Saulėsužtemimas“, spalvingoji Monika Liu pristatys mini albumą „I AM“. Klasikinės muzikos mylėtojams pasirodymą surengs Lietuvos nacionalinės filharmonijos kamerinis ansamblis „Musica Humana“.

Vilniaus knygų mugės muzikinėje erdvėje lankytojai galės betarpiškai susitikti su atlikėjais, bendrauti, įsigyti naujausius jų albumus, gauti autografus ar drauge įsiamžinti nuotraukoje. „Muzikos salėje“ savo stendus įrengs per pusė šimto muzikos leidėjų ir koncertų organizatorių. Juose savo veiklą pristatys daugiau nei 200 atlikėjų.

Projektą „Muzikos salė“ organizuoja Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA. Projektas iš dalies finansuojamas LR Kultūros ministerijos Kūrybinės veiklos, autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programos lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius