Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 07

Kolektyvas NI&Co Vokietijos muzikos kritikų gretinamas su pažangiausiais kompiuteriais

Prieš keletą savaičių minimalistinės muzikos festivalyje Vokietijoje pasirodęs Gedimino Gelgoto ansamblis NI&Co (angl. „New Ideas & Company“) susilaukė ne tik susirinkusių klausytojų ovacijų, bet ir ypatingo muzikos kritikų dėmesio – didžiausiame regiono dienraštyje „Hessische Allgemeine“ pasirodė žinomo kritiko Wernerio Fritscho recenzija „Grožis ir intensyvumas“.
NI&Co
NI&Co / NI&Co nuotr.

„NI&Co muzikavimas savo konceptualumu primena „Apple“ modelį kompiuterijos pasaulyje: programa, stipriai veikiančia emocijas, jautriu ir įtaigiu kontaktu su vartotojais, t. y. su publika, dizainu, t.y. prabangiu muzikantų aprangos stiliumi. Kitaip tariant, šeši stygininkai iš Lietuvos ir jų 25-erių  metų dirigentas bei kompozitorius Gediminas Gelgotas tiesiog pavergė klausytojus, kurie sekmadienį atėjo į baigiamąjį tarptautinio minimalistinės muzikos festivalio koncertą Kaselyje“ – rašoma „Hessische Allgemeine“ dienraštyje.

Kritiko straipsnyje rašoma, jog lietuvių stygininkai „vedami charizmatiškojo vadovo Gelgoto, sukūrė tikrą muzikinį stebuklą:  rafinuotą, žaismingą ir dvelkiantį vidine ramybe. Ir susilaukė griausmingų aplodismentų.”

Minimalistinės muzikos festivalio metu NI&Co sudėtyje grojo jau gerai publikai  pažįstami kolektyvo artistai: Augusta Jusionytė, Dalia Simaškaitė, Justas Kulikauskas, Arnas Kmieliauskas, bei naujos  narės – Lora Kmieliauskaitė, Julija Ivanovaitė. 2012-ųjų sausio 25 dieną savo pasirodymą NI&Co surengs Nacionalinėje Filharmonijoje, Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius